Muğla'da Müzik Engel Tanımadı: Notalar ve İşaret Dili Aynı Sahnede Buluştu

Muğla, müziğin tüm engelleri aşan birleştirici gücüne sahne oldu.

Muğla'da Müzik Engel Tanımadı: Notalar ve İşaret Dili Aynı Sahnede Buluştu

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle ve Kale Kültür ve Sanat Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenen "5. Geleneksel Muğla ilçeleri Türk Sanat Müziği Koroları Konseri", hem kulaklara hem de kalplere hitap eden unutulmaz bir geceye imza attı.

Gecede Marmaris Musiki Derneği, Köyceğiz TSM Topluluğu, Ortaca Kent Konseyi, Akyaka TSM Topluluğu ve Bodrum Çalıkuşu Kültür ve Sanat Derneği’nin koroları, usta şeflerin yönetiminde sahne alarak izleyicilere müzik ziyafeti sundu.

Ancak konseri özel ve anlamlı kılan en önemli unsur, yapılan işaret dili çevirisi oldu. Türkiye Şampiyonu olan ve ülkemizi İtalya'daki uluslararası turnuvada milli formayla temsil etme gururunu yaşayan Muğla Sessizler Spor Kulübü Başkanı Ayşenur Çankaya ve kulüp üyeleri de geceye katıldı. İşitme engelli konuklar, şarkı sözlerine işaret diliyle eşlik ederek müziği kalpleriyle hissettiklerini ve geceden büyük keyif aldıklarını belirtti.

Farkındalık yaratan bu anlamlı etkinlikte emeği geçenlere teşekkür eden katılımcılar, bu özel organizasyonun hayata geçmesinde rol oynayan Nilgün Kale ile Kale Kültür ve Sanat Derneği’nin işaret dili öğreticisi Fatma Yücel’e minnetlerini sundu.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 389 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.