MUĞLA’DA İLK DEFA KOROLAR ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ile Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında MSKÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı ve Muğla Bilim ve Sanat Merkezi yürütücülüğünde Muğla Korolar Şenliği düzenlendi.

MUĞLA’DA İLK DEFA KOROLAR ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Muğla’da ilk kez gerçekleştirilen ve Muğla’nın tüm ilçelerindeki okulların katılımıyla gerçekleşen etkinlik, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

2 gün sürecek olan etkinliğin açılışına; Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim üyeleri, şube müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Yüreği müzik sevgisi ile atan öğrencilerin müzik performanslarını sanatsal bir ortamda sergilemesi amaçlanan ve 26 koronun katıldığı etkinlikte, Muğla’da müzik ve koro eğitimine dikkat çekilerek farkındalık oluşturuldu.

MUĞLA’DA İLK

Programda açılış konuşmasını yapan Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, “Bu etkinlik Muğla ilimizde ilk defa yapılıyor. Katılan 26 okulumuz var. Tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum, onlar için güzel bir tecrübe olacak. Dinleyiciler için de güzel bir anı olarak kalacağını ümit ediyorum. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“BU ŞENLİĞİ GERÇEKLEŞTİRMEYİ ÇOK İSTEDİK”

Koro eğitiminin önemine vurgu yaparak, bilgi aktaran Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Başkanı Gülce Coşkun Şentürk ise, “Muğla’da müzik ve koro eğitimlerine dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak amacıyla Muğla Korolar Şenliği’ni gerçekleştirmeyi çok istedik. Muğla’nın çeşitli ilçelerinden gelen 26 okulun katılımıyla Muğla’da ilk kez gerçekleşen şenliği için heyecanlıyız. Bu süreçte üniversitemizin imkanlarını bize açan Rektörümüz Prof. Dr. Turhan Kaçar ve Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ederiz” diye konuştu.

Toplam 6 oturumdan oluşan Korolar Şenliği’nde; MSKÜ Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Korosu, Menteşe Şehit İbrahim Karaoğlan Ortaokulu Korosu, Menteşe Şehit Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur Ortaokulu Korosu, Muğla Büyükşehir Belediyesi Çok Sesli Çocuk Korosu, Marmaris Aksaz Turgutreis Ortaokulu Korosu, Muğla Bahçeşhir Koleji Korosu, Marmaris Pinokyo Anaokulu Hazırlık Sınıfı Korosu, Muğla Sınav Koleji Çocuk Korosu, Muğla TEK koleji İlkokul Korosu, Köyceğiz BİLSEM Çocuk Korosu, Kavaklıdere Sadık Göçen Anadolu Lisesi Okul Korosu, Marmaris Çağdaş Bilim Koleji Korosu, Muğla Güzel Sanatlar Lisesi Korosu, Bodrum Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu Okul Korosu, Fethiye Ölüdeniz Ortaokulu Çocuk Korosu, Datça Gençlik Korosu, Fethiye BİLSEM Korosu, Kavaklıdere Çayboyu Şehit Şenol Özbay Ortaokulu Korosu, Fethiye Özel Mini Akademi Okul Öncesi Korosu, Fethiye Milli Eğitim Müdürlüğü Çocuk Korosu, Bodrum BİLSEM Çocuk Korosu, Ortaca Bahçeşehir Koleji Korosu, Bodrum BİLSEM VE Muğla BİLSEM Çocuk Korusu yer alıyor.

HABER: SİNEM KARAKAYA

Bu haber toplam 1642 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.