MENTEŞE’DE ÖZEL BİREYLER ŞEHİTLERİ ANDI

Muğla Engelliler Derneği, Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde birlik ve beraberlik amacıyla bir araya geldi.

MENTEŞE’DE ÖZEL BİREYLER ŞEHİTLERİ ANDI

Muğla Valisi İdris Akbıyık’ın eşi Sevim Akbıyık’ın da katıldığı etkinlikte, şehit olan 12 asker için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

SİNEM KARAKAYA

Muğla Engelliler Derneği üyeleri, her yıl geleneksel hale getirdikleri birlik ve beraberlik buluşmalarını bu yılda Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Etkinliğe; Muğla Valisi İdris Akbıyık’ın eşi Sevim Akbıyık, AK Parti Menteşe Belediye Başkan aday adayı Şadi Ballı, Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü, gönüllüler, aileler ve özel bireyler katıldı.

buyuksehir-okcularinin-bulundugu-milli-takim-dunya-ucuncusu-oldu-2023-12-26t163711-740.jpg

Birçok özel bireyin bir araya geldiği etkinlikte, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan 12 asker için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Programa katılan Vali İdris Akbıyık’ın eşi Sevim Akbıyık, özel bireylerin masalarını tek tek gezerek, ailelerle yakından ilgilendi.

buyuksehir-okcularinin-bulundugu-milli-takim-dunya-ucuncusu-oldu-2023-12-26t163732-073.jpg

Şehit ailelerinin acılarını en iyi kendilerinin anladıklarını söyleyen Muğla Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı İkbal Güven Arslan, “Pençe-Kilit operasyonunda şehit olan 12 şehidimizin ailesini en iyi anlayabilecek olan bizleriz. Çünkü insanın evladıyla imtihan edilmesinin ne demek olduğunu iliklerine kadar hissediyoruz. Biz özel gereksinimli çocukların aileleri olarak, onların acısını anlayabiliyoruz. Ama hepimiz için hayat kaldığı yerden devam ediyor. Biz, yarınımıza bugünümüzden daha iyi tutunmalıyız ki, vatanımızın birliği ve bütünlüğü bölünmesin. Bunu da bir arada olarak başarabileceğimizi düşünüyorum. Burada hem şehitlerimizi andık hem de özel çocuklarımız için yılbaşı eğlencesi gerçekleştirdik. Yanımıza olan herkese teşekkür ederiz” dedi.

buyuksehir-okcularinin-bulundugu-milli-takim-dunya-ucuncusu-oldu-2023-12-26t163935-593.jpg

Konuşmanın ardından özel bireyler katılımcılarla birlikte pasta keserek, keyif dolu vakit geçirdi.

Bu haber toplam 987 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.