"Hisseli Harikalar Kumpanyası"na Muğla’da Büyük İlgi

Muğla İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahneye konan "Hisseli Harikalar Kumpanyası" müzikali, Muğla’da büyük ilgi ile karşılandı.

"Hisseli Harikalar Kumpanyası"na Muğla’da Büyük İlgi

Boğaçhan Sözmen tarafından yönetilen, Başrollerini Deniz Keyf, Suat Karausta, Yunus Beydoğan, Özlem Gündoğdu, Bilal Gürdere ve Damla Paksoy’un paylaştığı müzikalin konusu; Anadolu’da turne yapan bir çadır tiyatrosunun assolistinin hayallerini gerçekleştirmek için İstanbul’a gitmesi sonucu Kumpanyanın yeni bir assolist bulması ve bir köy ağasının yeni assoliste aşık olmasıyla gelişen olayları anlattı.

Seyircinin takdirini toplayan oyuna gelmek isteyen birçok kişi, biletler tükendiği için katılamadı. Merkez il ve ilçelerinden gelen seyircilerin büyük beğeniyle izlediği müzikal, iki gün içinde 1200 kişilik izleyici sayısına ulaştı.

Tiyatro sanatçısı Haldun Dormen tarafından yazılan ve müzikleri Melih Kibar tarafından bestelenen müzikal, Muğla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde, 16-17Ocak tarihlerinde iki gün üst üste sahnelendi. Tüm biletlerin tükendiği gösteride, seyirciler şarkılara eşlik etti. Sahnenin kapanmasından sonra da dakikalarca ayakta alkışlandı.

İlk kez 3 Mart 1980'de İstanbul Şan Sineması'nda Haldun Dormen'in yönetmenliğinde sahnelenen eser, yıllar içinde birçok kez farklı versiyonlarda seyirci karşısına çıktı.

Muğla’ya gelen Devlet Tiyatrolarının biletlerinin satışı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde mesai saatleri içinde yapıldığından, Müdürlüğe gelemeyen tiyatro severler bilete ulaşamadılar. Devlet tiyatrosu biletlerinin satıldığıwww.billetinial.com adresinden, biletlerin satışının sağlanarak bilete ulaşımın kolaylaştırılması ve Muğla’nın devlet tiyatroları turne kapsamına alınması dilekleri tiyatro severler tarafından ifade edildi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 649 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.