“DOLAPTAKİ KADIN" 8 MART’TA MARMARİS’TE SAHNELENECEK

Muğla Sahne Tiyatro Derneği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığında Hayriye Makas’ın kaleme aldığı tek perdelik “Dolaptaki Kadın” oyunu Muğla’da 2 gün perdelerini açacak. Gerçek bir hikayeyi anlatan oyun ilk olarak 8 Mart Cuma günü Marmaris’te, 9 Mart Cumartesi günü ise Menteşe’de sahnelenecek.

“DOLAPTAKİ KADIN" 8 MART’TA MARMARİS’TE SAHNELENECEK

Muğla Sahne Tiyatro Derneği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi yeni bir oyunla perdelerini açmaya hazırlanıyor.

Hayriye Makas’ın kaleminden çıkan, Utkan Özüpak’ın yönettiği tek perdelik oyun “Dolaptaki Kadın”, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel Muğla’da 2 gün sahne alacak.

whatsapp-image-2024-03-06-at-15-44-14-1.jpeg

İzleyicileri duygu dolu bir yolculuğa çıkaracak, gerçek bir hikâyeye dayanan oyun, ilk olarak 8 Mart Cuma günü Marmaris’te Armutalan Kültür Merkezi’nde saat 19.00’da seyirciyle buluşacak.

Aynı oyun 9 Mart Cumartesi günü Menteşe’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de sahne alacak.

Sıradan bir evde geçen olağanüstü ve gerçek bir hikayeyi anlatan oyunda, bir gün ansızın genç bir kızın hayatına giren gizemli bir kadın, onun hayatını dramatik bir şekilde etkilemesini ve bir anda beliren bu gizemli kadının, adeta bir hayalet gibi görünmesini anlatıyor. İkili arasında geçen sıra dışı diyaloglar ve heyecan dolu anlar, izleyicileri adeta oyunun içine çekecek.

Oyuna kısa bir sürede çok iyi hazırlandıklarını gazetemize anlatan Yazar Hayriye Makas, tüm sanatseverleri 8 Mart Cuma günü Marmaris’e davet etti.

whatsapp-image-2024-03-06-at-15-44-14.jpeg

Oyun hakkında kısaca bilgi veren Makas, “Dolaptaki Kadın, insan ilişkilerini, zamanı ve hayallerinin peşinden gitmeyi sorgulayan derin ve gerçek bir hikayeyi konu alıyor. Oyun, izleyicilere gerçeklik ile düş arasındaki ince çizgiyi keşfetme fırsatı sunuyor. Oyun, sahnede minimalist bir atmosfer yaratırken, seyircileri derin düşüncelere sürükleyen bir deneyim sunuyor. Muğla’da 2 gün sahne alacağız. Önce Marmaris’te, daha sonra Menteşe. Tüm sanatseverleri oyunumuza bekliyoruz” dedi.

Oyunda yer alan oyuncular ise şu şekilde:

Hayriye Makas, Ilgın Durmuş, Gözde Özcan Alan, Nihan Ölmez, Muzaffer Makas, Sibel Barut Keskin, Halit Yaman Alan, Mehmet Telli, Ayşegül Acar, Metin Talantemur, Alperen Tunç, Onat Baykara, Şengül Elif Alan, Bennu Özcan, Selma Ali, Eda Karataş, Asiye Kınık, Yasemin Yarbaşı.

Bu haber toplam 518 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.