Kulaçlar barış ve kardeşlik için atıldı

Türkiye’de bir başka örneği bulunmayan ve bu alanda “tek” olan Datça 7. Uluslararası Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu, 235’kişin başvurduğu rekor bir katılımla, Ulusal yüzücü Ersin Aydın’ın verdiği işaretle başladı....

Kulaçlar barış ve kardeşlik için atıldı

Türkiye’de bir başka örneği bulunmayan ve bu alanda “tek” olan Datça 7. Uluslararası Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu, 235’kişin başvurduğu rekor bir katılımla, Ulusal yüzücü Ersin Aydın’ın verdiği işaretle başladı. Türk, Yunan, İngiliz, ve Fransız uyruklu toplam 235 yüzücünün başvurduğu bu seneki açık deniz yüzme maratonu, davul zurna eşliğinde gerçek bir şölen havası içinde başladı.  Datçalı balıkçılar ve tekne sahiplerinin tamamının görev aldığı Maratona katılanlardan 71’i,  1.5 km’lik Kumluk Plajı -Clup Datça etabını, 66’sı ise Kumluk Plajı ile Fener Adası arasındaki 5 kilometrelik uzun parkurda yarıştılar. Sahil Güvenlik komutanlığı da iki adet botla güvenlik önlemlerine katkı sağladı

Datça Kaymakamlığı, Datça Belediye Başkanlığı, Maramris Deniz Ticaret Odası tarafından desteklenen maratonu, Simi Belediye Başkanı Elefterios Papakaladoukas’ta katıldı.

Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan maraton nedeniyle yaptığı açıklamada; asıl amaçlarının Datça ‘da sportif faaliyetlerin kışında yapılması olduğunu göstermek olduğunu anımsattı ve “Ancak maratonun Datça’nın tanıtımına  ve Datça turizmine de önemli katkı sağlayacağını görüyoruz.” dedi.

Marmaris Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi, denizin önemine vurgu yaparak; “Bu organizasyon içinde bulunmaktan son derece mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Spor, dostluk ve barış demek. Bu etkinliğin sonunu getirmek gerek. Bu anlamda katkı koyan herkese teşekkür ederim.” dedi.

Milli Yüzücü Ersin Aydın da,  yüzme yaşamındaki başarıları anlattıktan sonra“Ben hayran kaldım. Hiç ummuyordum bu kadar rağbet olacağını hiç düşünmüyordum. Bravo, yöneticilerimiz gayet güzel organize yapmışlar. Kendilerini kutlarım.” Diye konuştu.

Maraton’un kaptanı Necati Sağır ise “Bu maratona 10 sene önce komşumuz Yunanistan’ın Simi adası yüzücüleri ile birlikte başladık. Birlikte dostluk yüzmesi şeklinde başlayan bu maratonu bir kış maratonu haline getirdik, Yunanlı yüzücülerle birlikte. Spor’un karakteri olan rekabeti de bu yıl biraz işin içine katarak, daha etkin ve heyecanlı bir yarışma haline getirdik. Bugünlere geldiğimiz için çok mutluyuz. Güzel şeyler görüyoruz. Daha da iyi şeyler olacağına inanıyoruz.” dedi.

Yarışmaya bir grup Yunanlı yüzücü ile katılan Simi Belediye Başkanı  Elefterios Papakaladoukas,’ta “İkinci vatanımda olmaktan büyük onur duyuyorum. Biz kardeşiz. Başka söze ihtiyaç yok. Yarışın çok iyi geçmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.