Köylülere sağlıklı ürün eğitimi

Datça Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Datça halkına hastalıksız patates yedirmek için çalışmalarına hız verdi.Datça’daki patates üreticisinin karşılaştığı sorunlar ve üretim kalitesinin artırılması...

Köylülere sağlıklı ürün eğitimi

Datça Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Datça halkına hastalıksız patates yedirmek için çalışmalarına hız verdi.

Datça’daki patates üreticisinin karşılaştığı sorunlar ve üretim kalitesinin artırılması yönündeki çalışmalar çerçevesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Datça İlçe Müdürlüğü tarafından Muğla İl Müdürlüğü’nün de katkılarıyla ilçeye bağlı Izlan Köyünde Çiftçi Eğitim Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya 30 kadar köylü topluluğunun yanısıra Ege Zirai Araştırma Enstitüsünden davet edilen Dr. Gün Kırcalıoğlu, “Patates Yetiştiriciliği, Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele” konularında bilgiler verdi, çiftçilerin sorularını yanıtladı.

2 Mayıs 2013 tarihinde, Kızlan Köyü Köy Kahvesinde yaklaşık 30 kadar çiftçinin katılımıyla gerçekleşen toplantı sonrası, yetiştiricilik yapılan ve hasata başlanan tarlalar da dolaşıldı ve burada köylülere merak ettikleri konularda bilgiler verilerek patates hastalık ve zararlılarıyla ilgili yapmaları gerekenler anlatıldı.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.