Köylüler Sırat Köprüsü’nden kurtuluyor

Son günlerde basında yer alan Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Çayhisar Köyü hakkındaki haberler konusunda açıklama yapan Muğla Milletvekili Ali Boğa, köyü ikiye ayıran çay yüzünden yaşanan sıkıntılara açıklık...

Köylüler Sırat Köprüsü’nden kurtuluyor

Son günlerde basında yer alan Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Çayhisar Köyü hakkındaki haberler konusunda açıklama yapan Muğla Milletvekili Ali Boğa, köyü ikiye ayıran çay yüzünden yaşanan sıkıntılara açıklık getirdi. Köy muhtarı, İl Özel İdaresi ve DSİ yetkilileri ile görüşen Ali Boğa, söz konusu çayın düzenli bir akışa sahip olmadığını, her yıl yerinin değiştiğini ve bu yüzden bu haliyle üzerine bir köprü yapılamayacağını dile getirdi. Dere üzerine köprü yapılabilmesi için önce derenin ıslah edilmesi gerektiğini söyleyen Boğa, konu ile ilgili olarak DSİ yetkililerini harekete geçirdi. Hafta içinde alanda inceleme yapacak olan DSİ ekibi inceleme sonucunu bir rapor haline getirecek.

Civarda başka yerleşim yerinin olmadığını, köprü ihtiyacının sadece köyün küçük bir mahallesini birleştirme ihtiyacından kaynaklandığını ifade eden Ali Boğa,“Mesele sadece bir köprü yapımı olsaydı çoktan yapılırdı, ancak önce derenin ıslah edilmesi gerekmektedir. İlimizde dik yamaçlardan aşağı akan dereler kış aylarında yoğun yağışlar esnasında ulaşımı aksatmakta, erozyona sebep olmakta ve denizlerimizi kirleterek turizme menfi etki yapmaktadır. Bu nedenle derelerin ıslahı konusuna uzun zamandır vurgu yapıyoruz. Bu yıl Fethiye Körfezini kirleten Murt deresini ıslah edeceğiz. Bu proje bölge için çok önemli bir projedir. İlk çalışma Murt Deresinin ıslahı ile başlamıştır. Kış aylarında yağışla azgınlaşan derelere gem vurabilmek onları ıslah etmekten geçmektedir. Çok geniş bir alanda her yıl yerini değiştiren bir dere üzerine yapılan köprü, dere yer değiştirdiği zaman bir işe yaramayacaktır. Çayhisar Köyümüzü sıkıntıya sokan bu dereler de önce ıslah edilecektir. Derenin aktığı yatak belirlenmeden yapılacak bir köprü çözüm olamayacaktır. Yine uzun zamandır vurgu yaptığımız bir başka konu Muğla’nın kıyısalı ve kırsalı arasındaki uçurumun giderilmesi konusudur. Dışardan algılanan Muğla ile içinde yaşanan Muğlafarklıdır. Köylerinde karasabanla tarım yapılan, çaylarından tahta köprülerle ya da varillerle geçilen, gelir düzeyi düşük bir Muğla gerçeği var. Ancak sadece İl Özel İdare ile buralara hizmet götürülememektedir. Bu sorunların da etkili çözümü gelecekte Büyükşehir Belediyesinden geçecektir. Maalesef Muğla’da çözüm getiren, etkili, vizyon sahibi bir belediyecilik yapılamamaktadır. Ancak yakında Muğla Büyükşehir Belediyesini alacak bir ak anlayış bu sorunları en kısa zamanda temelden çözecektir’’ dedi.

Haberlerde ilgili derede iki çocuğun ölümüne atıfta bulunulmasına yönelik olarak Ali Boğa, olayın 1960’lı yıllarda yaşandığını, bunun çok acı bir olay olduğunu, tekrar etmemesi için gerekeni yapacaklarını ifade etti. Boğa, geçmişi malzeme yaparak acıları tazelemenin debir anlamı olmadığını, parti olarak görevlerinin çözüm üretmek ve Çayhisar köyünü yaşanabilir ortama kavuşturarak geleceğe bakmak olduğunu vurgulayarak DSİ yetkililerini harekete geçirdi.

DSİ ekibi hafta içinde alanda inceleme yaparak rapor sunacaklar.

 

Bu haber toplam 118 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.