Köyler için son seçim

Muğla'nın 2014 yerel seçimlerinde büyükşehir olacak olması nedeniyle Milas Köylere Hizmet Götürme Birliği'nde son seçim yapıldı. Muğla’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte 29 Mart 2014 tarihine kadar görev yapacak olan...

Köyler için son seçim

Muğla'nın 2014 yerel seçimlerinde büyükşehir olacak olması nedeniyle Milas Köylere Hizmet Götürme Birliği'nde son seçim yapıldı. Muğla’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte 29 Mart 2014 tarihine kadar görev yapacak olan Milas Köylere Hizmet Götürme Çevre Koruma ve Turizmi Geliştirme Birliği son encümen üyelerini bugün gerçekleştirdiği olağanüstü genel kurulla belirledi.

Milas Belediye ve Toplantı Salonunda gerçekleşen Genel Kurula Birlik Başkanı Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı’nın yanı sıra birlik üyeleri, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Sağlıcak, AK Parti Milas İlçe Başkanı Av. Bülent Demir ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Yoklamanın ardından saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başlayan toplantının açılış konuşmasını Milas Kaymakamı ve Birlik Başkanı Bahattin Atçı yaptı.

Birliğin yerel seçim öncesi son encümen belirleme toplantısı olduğunu söyleyen Kaymakam Atçı, “Bugün demokratik bir seçim gerçekleşecek. Bundan önce birliğimizde görev alan tüm arkadaşlarımıza ayrı teşekkür ederim” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Birlik Müdürü Yücel Bencik tarafından 2012 yılı kesin hesabın görüşülmesi, 2012 yılı çalışma raporunun görüşülmesi ve 6360 sayılı kanun gereğince Birliğin tavsiye edilmesinin görüşülmesi maddeleri okunarak oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddesi gereği 2 il genel meclis üyesi 2 muhtardan oluşan encümen üyelerinin seçimine geçildi.

CHP’li İl Genel Meclis Üyelerinden Halil Mutlu ve Halil Ilbıra, AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Esen, köy muhtarlarından Avşar Köy Muhtarı İsmail Kop, Meşelik Köy Muhtarı Tahir Saylak, Kurudere Köy Muhtarı Gürsel Meşelik ve Günlük Köy Muhtarı Bekir Çınar aday olurken kısa sürede gerçekleşen seçimin ardından yapılan sayımda kullanılan 116 oyun 70’ini alan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Halil Mutlu ve 65’ini alan AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Esen il genel kontenjanından, Avşar Köy Muhtarı İsmail Kop ve Meşelik Köy Muhtarı Tahir Saylak muhtar kontenjanından seçimi kazanarak encümen üyeliğine seçilen isimler oldu.

Bu haber toplam 56 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.