KOSGEB kursiyerleri belgelerini aldı

Marmaris İlçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası girişimleri ile KOSGEB tarafından düzenlenen girişimcilik kursunda eğitim gören 60 kursiyer için sertifika töreni düzenlendi. Törenin açılış konuşmasını Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar...

KOSGEB kursiyerleri belgelerini aldı

Marmaris İlçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası girişimleri ile KOSGEB tarafından düzenlenen girişimcilik kursunda eğitim gören 60 kursiyer için sertifika töreni düzenlendi. Törenin açılış konuşmasını Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız yaptı. Ayyıldız, Marmaris’te kayıtlı 3 bin 500 ile 3 bin 700 arası aktif esnaf olduğunu kaydetti. Bu sayının turizm sezonunda 200 ile 300 arasında arttığını hatırlatan Ayyıldız, “ilçede paranın bol olduğunu duyan evini bağını satıp buraya gelerek İş yeri açıyor. Ancak bir süre sonra hüsrana uğrayarak iş yerini kapatıyor.Bu yüzden yerleşik esnaf bundan zarar görüyor” dedi. Sezonda tur iptallerinin olduğunu hatırlatan Ayyıldız, esnafları temkinli davranmaya davet etti.

KOSGEB kursları ile ilgili çekilen video barka vizyonda izleyicilere gösterildi. Gösterimin ardından Muğla KOSGEB İl Müdürü Gökhan Akaydın konuşmasında,” işsizliğin %20’ye dayandığı dönemde girişimciliğin desteklenmesi önem arz etmektedir. KOSGEB ile birlikte başarılı işletmelerin kurulması için çalışmalar yürütüyoruz. Son dönemde 3360 kişi KOSGEP’ ten faydalandı. Kadın girişimcilerinde yüksek olduğu ilimiz araştırma sonuçlarında da gözükmektedir. Girişimcilik hizmetleri kamu yararına ücretsiz olarak verilmektedir” dedi.

Törende konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, esnaflık kurallarına uyulması gerektiğini belirterek; “Türkiye’nin acı gerçeği geçici bir süre insanların belge alarak bu işe soyunmasıdır. Turizm bitince bu işten ayrılmalar yaşanıyor. Marmaris ve diğer ilçelerde böyle esnafları bulundurmak istemiyoruz. Bu sorunla mücadele ediyoruz. Bu konuda sivil toplum kuruluşları ve belediyeler de çalışma yapmalı. sanatkar olan bu işi yapmalı, bu iş gelip geçici bir iş değil. Beraberce hareket etmeliyiz” dedi.

“Hizmeti iyi olan hanutçuluk yapmaz”

Çiçek ayrıca hanutçuluğun turizmin en önemli sorunlardan biri olarak göze çarptığına dikkat çekti. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda hanutçulukla en etkin bir şekilde mücadele edileceğini vurgulayan Vali Çiçek , “işimizi iyi yapsak hanutçuluk yapmayız. Malımızın kaliteli olmadığını bilerek turisti tezgahımıza çekmeye çalışıyoruz. Geçen yıl ne yaptıysak bu yılda onu yapacağız. Fırsatçılara meydan verdirmeyeceğiz. Girişimci ruhu olan vatandaşlar bu kursla eğitimi tamamlanmış ve kaliteli sanatkarlar yetişecek” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları protokol tarafından verildi.

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.