Körüklü çizme imalathanesi açıldı

Muğla Yörük Obaları Derneği, kullandıkları körüklü çizmelerinin yapımı ve tamiri için Muğla’da körüklü çizme imalathanesini açtı. Böylece Muğla ve Ege Yöresinin Körüklü Çizme geleneği de meraklıları tarafından...

Körüklü çizme imalathanesi açıldı

Muğla Yörük Obaları Derneği, kullandıkları körüklü çizmelerinin yapımı ve tamiri için Muğla’da körüklü çizme imalathanesini açtı. Böylece Muğla ve Ege Yöresinin Körüklü Çizme geleneği de meraklıları tarafından yaşatılarak gelecek nesillere aktarılmış olacak.

Muğla Yörük Obaları Derneği’nin Muğla’da Yörük kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında Yörüklerin giydiği körüklü çizme tamiri ve yapımı için imalathanesi açıldı. Muğla Yörük Obaları Derneği karşısına açılan körüklü çizme imalathanesinin açılışını Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Dernek Başkanı Orhan Akcan, İş yeri sahibi Serkan Gündüz ile dernek üyeleri yaptı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Osman Gürün, Söke, Denizli ve Aydın’a gönderilen körüklü çizmelerin artık Muğla’da yapılabileceğini belirterek, “Muğla tarihi ve kültürel yapısıyla değerlerini koruyan bir şehir. Derneğimizde son yıllarda Yörük kültürüyle ilgili önemli çalışmalar yapıyor. Öncelikle Yörük kıyafeti diken bir esnafın istihdamını sağladık. Şimdide Söke, Denizli ve Aydın'dan alınan körüklü çizmeleri Muğla'da yapmaya başlayacağız. Yörük kültürünü gerçekten yaşamak ve görmek isteyen herkesi Muğla'ya davet ediyoruz” dedi.

Muğla’nın artık Yörük-Türkmen şehri olduğunu söyleyen Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, “Dernek olarak 2007 yılından bu yana yurt içi ve yurt dışında çeşitli programlara katılarak, Yörük kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımızda artık gençlerin öncülük etmesini istiyoruz. Biz Muğla’yı Yörük-Türkmen şehri olarak söylüyoruz. Muğla’ya gelen tyerli ve yabancı turistlere derneğimiz bünyesinde oluşturulan müzemizi gezdiriyoruz. Artık buraya geldiklerinde yöresel kıyafet ve ayakkabılarımızı da görmüş olacaklar. Artık, kültürümüze özgü kıyafet ve ayakkabılarımızı dışardan almıyor, gönderiyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, körüklü çizme imalathanesinin açılışı katılımcılar tarafından gerçekleştirildi.

Bu haber toplam 182 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.