Korsan teknesi korsan sefere çıktığı anlaşıldı

Korsan teknesi şeklindeki 20 metrelik gezi teknesi, Muğla’nın Marmaris ilçesinde kayalıklara çarptı, içindeki 45 kişi Sahil Güvenlik tarafından kurtarıldı. Teknenin Antalya’dan geldiği, Liman’dan izin almadığı ve seferin...

Korsan teknesi korsan sefere çıktığı anlaşıldı

Korsan teknesi şeklindeki 20 metrelik gezi teknesi, Muğla’nın Marmaris ilçesinde kayalıklara çarptı, içindeki 45 kişi Sahil Güvenlik tarafından kurtarıldı. Teknenin Antalya’dan geldiği, Liman’dan izin almadığı ve seferin de korsan olduğu ortaya çıktı.

Kaza, Marmaris Körfezi’ndeki Fosforlu Mağara mevkiinde meydana geldi. Marmaris’ten sabah saatlerinde 45 yabancı tatilciyle denize açılan, korsan teknesi şeklindeki Poseidon isimli gezi teknesi, Marmaris Körfezi’ndeki Fosforlu Mağara mevkiinde mola vermek istedi. Tekne bilinmeyen bir sebeple kontrolden çıktı ve kayalıklara çarptı. Ön tarafından büyük hasar olan teknede bulunanların korku dolu anlar yaşadığı kazanın hemen ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı ihbar üzerine bölgeye geldi. Kısa sürede bölgeye gelen Sahil Güvenlik botu, 45 yabancı tatilci ile mürettebatı kurtardı. Tekne ise bir balıkçı teknesine bağlanarak hemen yakındaki İçmeler Limanı’na çekildi.

Kazanın ardından alınan bilgiye göre, Poseidon isimli teknenin Antalya’dan geldiği, Marmaris’te ilk seferi olduğu ve sefere çıkmak için Marmaris Liman Müdürlüğü’ne bilgi vermediği izin de almadığı ortaya çıktı. Bir firmaya ait olan korsan teknesinin sahiplerine, korsan sefer yapmaktan para cezası verileceği öğrenildi.

Bu haber toplam 330 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.