Körfezde 27 yıldır bekleyen akaryakıt tankı boşaltıldı

Fethiye’ye 27 yıl önce turizme hizmet amacıyla yüzer otel olarak getirilen ancak gerekli ilgiyi görmeyince demirli bulunduğu Aksazlar Koyu’nda med-cezir nedeniyle yan yatarak batan Fiorita yüzer otelin yakıt tankından 18 ton fueloil...

Körfezde 27 yıldır bekleyen akaryakıt tankı boşaltıldı

Fethiye’ye 27 yıl önce turizme hizmet amacıyla yüzer otel olarak getirilen ancak gerekli ilgiyi görmeyince demirli bulunduğu Aksazlar Koyu’nda med-cezir nedeniyle yan yatarak batan Fiorita yüzer otelin yakıt tankından 18 ton fueloil çıktığı bildirildi. Yıllardır çeşitli ihalelerle deniz dibinden çıkarılması için çaba gösterilen batığın tankında bulunan yakıtın Fethiye Körfezi’ne sızmaması bir şans olarak değerlendirildi. Batıkta bulunduğu tahmin edilen yaklaşık 4 ton yakıtın çıkarılması için Fethiye Kaymakamlığı’nın yaptığı ihalenin ardından ilgili firma batıktan 18 ton fueloil çıkarttı. Fethiye Körfezi’nde ciddi bir tehlike olan bu yakıtın çıkarılıp kireç ocaklarına teslim edilmesiyle tehlikenin tamamen geçtiği bildirildi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, 27 yıl önce batan geminin tankında 4-5 ton fuel oil tahmin edildiğini belirterek "Ancak, ihalenin ardından yapılan çalışmalar tamamlandı ve beklediğimizin çok üstünde 18 ton akaryakıt çıkarıldı. Bu körfez için çok ciddi bir tehdit oluşturuyordu. Şu an çıkarılan yakıt kireç ocaklarına teslim edilerek imha edildi. Fethiye Körfezi’ndeki bu tehdit önlenmiş oldu” dedi.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.