Kocadon’dan direnişe destek

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Karacahisar köyüne yapılması planlanan termik santraline karşı köylülerle birlikte hareket edeceğini açıkladı.Bodrum'un Karacahisar köyüne yapılması planlanan termik santralle ilgili...

Kocadon’dan direnişe destek

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Karacahisar köyüne yapılması planlanan termik santraline karşı köylülerle birlikte hareket edeceğini açıkladı.

Bodrum'un Karacahisar köyüne yapılması planlanan termik santralle ilgili olarak Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon bir basın toplantısı düzenledi.

Başkanlık Makamı’nda yapılan toplantıya Çamköy Muhtarı Saffet Keskin ve Karacahisar Platformu üyeleri Doç. Dr. Haluk Akbatur ile Burhan Ünal da katıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yapılması planlanan bu santralın Muğla genelindeki dördüncü santral olduğunu belirterek, “Bölgesine sahip çıktığı, mücadele ettiği, bununla ilgili platform kurduğu için Çamköy Muhtarıma özellikle teşekkür ediyorum. Alternatif turizmle ilgili planlar yaparken karşımıza termik santral çıktı. Bundan da kötüsü tarihte savaşların en önemli nedenlerinden olmuş su havzalarının bu bölgede yer alıyor olması. Bodrumumuzun ana damarlarından bir tanesi bu sular. Burada bulunan 6 kuyu Bodrum Yarımadası’nı besliyor. Çok ucuz bir kömürle termik santral kurulmaya çalışılıyor. Yapılan çalışmalarda da bu kömürün deniz suyu seviyesinin altında bulunduğu ortaya çıkmış. Bu da orada yapılacak olan çalışmaların su havzalarını ne kadar kirleteceğinin bir göstergesi. Biz bu konuda duyarlıyız, mücadele etmeye Muhtarımla birlikte başlıyoruz. Bunu uluslararası platforma kadar taşıyacağız. Çevre ile barışık bir toplum olarak yaşamamız gerektiğini bilmemiz lazım. Doğayı, çevreyi kirleten her şeye Bodrum Belediyesi ve Belediye Başkanı olarak karşı olduğumu belirtmek istiyorum. Bu santralın sadece Bodrum Yarımadası’nın suyunu değil, etrafındaki birçok güzellikleri de yok edeceğinin farkındayız” dedi.

İmza kapmayası sürüyor

Toplantıya katılan Karacahisar Platformu üyeleri Doç. Dr. Haluk Akbatur ile Burhan Ünal bu konuda imza kampanyası düzenlediklerini 10 bin imza planladıklarını ve şimdiden 16 bine ulaştıklarını söyledi. Akbatur, “Yapılması planlanan yeni santral Yeniköy termik santraline 5 kilometre, Karaköy termik santraline 17 kilometre ve Yatağan termik santraline 31 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Karacahisar Köyü'ne kurulacak olan termik santral ile Milas ilçesinde 3, Muğla'da ise 4 termik santral olacak. Kurulması planlanan santralin 3 bacası bulunacak. Termik santrallerin tek bir bacasının ürettiği gaz 2 milyon motorlu aracın ürettiği egzost gazına eş değer. Şu an Muğla geneline yayılmış termik santrallerin toplam 5 bacası bulunuyor, Karacahisar Termik Santrali faaliyete geçerse toplam 8 baca Muğla geneline zehir saçıyor olacak” şeklinde konuştu.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon önümüzdeki günlerde Bodrum Yarımadası’ndaki tüm Belde Belediye Başkanları’nın da katılımı ile bir toplantı düzenleneceğini, Uyku Vadisi ve Güllük’ü de tehdit eden termik santral projesinin durdurulması için bundan sonra birlikte hareket edeceklerini de sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.