Kocadon, veterinerlerle buluştu

Muğla Veteriner Hekimler Odası tarafından Bodrum'da düzenlenen toplantıya, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon konuk oldu. Kocadon, toplantıda son günlerde yaşanan köpek ölümleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.Muğla Veteriner...

Kocadon, veterinerlerle buluştu

Muğla Veteriner Hekimler Odası tarafından Bodrum'da düzenlenen toplantıya, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon konuk oldu. Kocadon, toplantıda son günlerde yaşanan köpek ölümleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Muğla Veteriner Hekimler Odası tarafından düzenlenen toplantıya konuk olan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, gündemi değerlendirdi. Hayvanlara uygulanan vahşeti tasvip etmenin mümkün olmadığını vurgulayan Başkan Kocadon, "Ben hep diyorum: içinde hayvan sevgisi olmayanın insan sevmesi, doğayla barışması mümkün değil. Son günlerde yaşanan olaylar ile ilgili elinde bilgi belge olan herkesin bize, adli makamlara başvurmasını istiyoruz. Bodrum Belediyesi, zaman zaman haksız ithamlara maruz kalıyor. Yaşanan vahşet ile ilgili en ufacık kanıtı değerlendiririz." dedi.

Başkan Kocadon, yaşanan bu olayların bireysel olduğunu belirterek, "Bir laf var; 'Eşeğinden alamayan semerinden alır’. İki komşu kavga ediyor, bedelini de o masum canlılar ödüyor. Bu vahşeti yapanların, cana kıyanların bence ruh sağlıklarını kontrol ettirmeleri lazım." şeklinde konuştu.

Bodrum'un bu tür olaylarla anılmasının kendisini çok üzdüğünü de sözlerine ekleyen Mehmet Kocadon, "Bodrum Belediyesi, birçok bölgeye göre çok daha iyi geçici hayvan barınaklarına sahip. Benim hayvanlara olan sevgimi herkes bilir. Bu haberler çıkınca biz üzülüyoruz, Bodrum halkı üzülüyor. Bakın, biz barınaklarımızda bulunan hayvanları kuru mama ile besliyoruz. Öyle artık yemeklerle falan da değil. İçinde röntgen cihazı bulunan ameliyathaneleriyle örnek gösterilebilecek tesisler inşa ettik. Bu olayların failini Bodrum Belediyesiymiş, Bodrum Belediye Başkanıymış gibi göstermek doğru değil." ifadelerini kullandı.

Toplantıya Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanı Serkan Alpözen'in yanı sıra Bodrum'da faaliyet gösteren veteriner hekimler katıldı.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.