Kocadon günü barınakta geçirdi

Bodrum Belediyesi tarafından 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü dolayısıyla Hayvan Hakları Derneği ile Bodrum Güler - Mustafa Kızılağaç İlkokulu’nun hayvan bakımevinde etkinlik düzenlendi.Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon,...

Kocadon günü barınakta geçirdi

Bodrum Belediyesi tarafından 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü dolayısıyla Hayvan Hakları Derneği ile Bodrum Güler - Mustafa Kızılağaç İlkokulu’nun hayvan bakımevinde etkinlik düzenlendi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü E. Dilek Güralp, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri, Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu, Bodrum Güler - Mustafa Kızılağaç İlkokulu öğrencileri ve hayvan sever gönüllü vatandaşlar katıldı.

Yeni yapılan ek binayı gezen Mehmet Kocadon, kendisinin de bir hayvan sever olduğunu ve göreve geldikleri 2009 yılından itibaren geçici hayvan barınağını her geçen gün daha modern daha sağlıklı koşullara sahip olması için çalışmaya devam ettiklerini aktararak, “Örnek bir barınak yapmak için çalışmalarımız sürüyor.Buradaki hayvanları misafir dostlarımız olarak görüyoruz. Onlar için yeni bir bina da yaptık. İçinde röntgen odası, bakım odası ve ameliyat öncesi temizlenme odası var,ayrıca personelimiz ve yönetici arkadaşlarımıza rahat ortamlarda çalışabilmeleri için de odalar yaptık. Yaptık diyorum ama bunların gerçekleşmesinde Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Bodrum Hayvan Hakları Derneği ve bu minik, korunmaya muhtaç dostlarımız için çalışan gönüllü vatandaşlarımızın katkıları çok büyük, onlara teker teker teşekkür ediyorum. Buradaki hayvanlarakendi evlatları gibi sahip çıkan, yiyeceklerinden kullanabilecekleri her türlü malzemelere kadar bağış toplayan hayvan sever gönüllüleri kutlamak istiyorum. Her canlının yaşama hakkı vardır. Sadece insan olarak bakmamak lazım. Küçüğünden büyüğüne tüm hayvan dostlarımızı sevelim, koruyalım. Bu sevgiyi aşılamak için bugün burada öğrenci çocuklarımız var. Ancak eğitimle bunları yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza aktarabiliriz. Hayvan dostlarımızla öğrencileri buluşturan Bodrum Güler - Mustafa Kızılağaç İlkokulu yöneticilerine de teşekkür ediyorum” dedi.

Dernek Başkanı Füsun Uslu da, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a teşekkür ederek, Bodrum Belediyesi’ne ait Hayvan Barınağı’nın bu dönemde örnek bir barınağa dönüştüğünü, verilen hizmetlerin kalitesinden dolayı sürekli teşekkür aldıklarını aktardı. Etkinlikte ressam Alime Özmen, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a kendi yaptığı tabloyu hediye etti.

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.