Kızılay Tır’ı Muğla’da

Muğla ili ve ilçelerinin kan ve kan ürünleri  ihtiyacını karşılamak için Kızılay’ın kış ayları için özel olarak tasarlanan tırı  Muğla merkez ve Milas,Bodrum ilçelerini kapsayan kan bağışı kampanyası ile...

Kızılay Tır’ı Muğla’da

Muğla ili ve ilçelerinin kan ve kan ürünleri  ihtiyacını karşılamak için Kızılay’ın kış ayları için özel olarak tasarlanan tırı  Muğla merkez ve Milas,Bodrum ilçelerini kapsayan kan bağışı kampanyası ile yola çıktı.

Kan Bağışı Tırı, dün 11:00-18:00 saatleri arasında Muğla Cumhuriyet Meydanında gönüllülerin ve vatandaşların kan bağışlarını kabul ederken, bugün de11:00-18:00 saatleri arasında Bodrum Otogarında,17 Kasım 2012 Cumartesi günü de 11:00-18:00 saatleri arasında Milas Kaymakamlık Binası önünde gönüllü kan bağışçıları ile buluşacak.

Vatandaşlara kan bağışı çağrısını yineleyen Muğla Kızılay Kan Merkezi Sorumlusu Dr. Gülçin Kınay Polat, “Biz bölgemizdeki 155 hastanenin kan ihtiyacını karşılıyoruz. 18-65 yaş arası sağlık problemi olmayan her kes kan bağışında bulunabilir ve bu kendi sağlığı açısından da önemli. Ülkemizin 1 milyon 800 bin ünite kana ihtiyacı bulunuyor. Ege bölgesinin ise 280 bin ünite. Önümüzdeki yıl bu ihtiyacın tamamını temin etmeyi ve hiçbir hasta ile yakınını kan aratmak zorunda kalmamasını hedefliyoruz. Muğla’daki hiçbir hastanemiz kan sıkıntısı yaşamıyoruz çünkü ihtiyaç duyulan kanın tamamını karşılıyoruz. Fakat soğuk kış aylarında kan bağışı sayımız Türkiye genelinde ve Muğla’da, soğuk algınlığı, grip, insanlarımızın fazla dışarı çıkmaması gibi değişik faktörlerden dolayı düşüyor. “dedi.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.