Kitap Şenliği başladı

Yatağan Kaymakamlığı öncülüğünde, Yatağan Belediyesi, Yatağan Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kaynak Kültür Yayın Gurubu işbirliğinde, çocukları okumaya teşvik etmek ve daha çok okuyan bir nesil yetiştirmek amacıyla düzenlenen...

Kitap Şenliği başladı

Yatağan Kaymakamlığı öncülüğünde, Yatağan Belediyesi, Yatağan Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kaynak Kültür Yayın Gurubu işbirliğinde, çocukları okumaya teşvik etmek ve daha çok okuyan bir nesil yetiştirmek amacıyla düzenlenen Yatağan Kitap Şenliği'nin ilk gününde çocukların kitaplara gösterdiği yoğun ilgi dikkat çekti.

Yatağan Kaymakamlığı'nın çocukları okumaya teşvik etmek amacıyla, Yatağan Belediyesi, Yatağan Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaynak Kültür Yayın Gurubu işbirliğinde düzenlediği Yatağan Kitap Şenliği'nin açılışı yapıldı.

Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Yatağan Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Baykal, Kaynak Kültür Yayın Gurubu Kurumsal İlişkiler Yöneticisi Fuat Ataş, daire amirleri, okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve velilerin katıldığı etkinlikte çocukların kitaplara yoğun ilgi göstermesi dikkat çekerken, yapılan konuşmalarla okuma alışkanlığının küçük yaşta edinilmesinin önemine vurgu yapıldı.

Yatağan Kitap Şenliği'nde açılış konuşmasını yapan Yatağan Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Baykal; “Yemek, içmek nasıl bedenimizin ihtiyacı ise, okumak da ruhumuzun vazgeçilmez bir ihtiyacıdır. Sıkıntımızı unutmak; hayatımızı, ruhumuzu, kafamızı, düşüncelerimizi ve fikirlerimizi aydınlatmak için mutlaka okumaya ihtiyacımız vardır. Kitap, hiç şüphesiz fertlerin ve milletlerin hayatını değiştiren, yenileştiren ve ilerlemelerini sağlayan en önemli vasıtalardan biridir. Bizi maddi manevi yönden üstün kılan bilgiler, kitap sayfaları arasındadır. İyi kitap, insanda olumlu ilgilerin uyanıp gelişmesine yardım eder.Yüce Allah'ın Peygamberimize ilk emri 'Oku' dur. Her bilgi okumakla öğrenilmektedir. Okumak ve çocuklarımızı okumaya alıştırmak, en büyük görevlerimizdendir. Çünkü medeni dünya, bilgi ve teknik düşünce ve hayalleri geliştirmek ancak kitap okumakla mümkündür 'İnsan ancak okumak yazmakla insan olur. Kitap, başta çocukların olmak üzere herkesin en iyi, en candan dostudur. Çocukları tatlı hayal dünyasının gizemli ortamında götüren masallar, heyecanlı öyküler, bizi aydınlatan, içi bilgi dolu nice kitap vardır.Bu yüzden sayın Kaymakamımızın direktifleriyle, Belediye Başkanımızın destekleriyle, Kaynak Yayınları ile birlikte Kitap Şenliği düzenledik. Bu şenliğe destek veren sayın Kaymakamımıza, sayın Belediye Başkanımıza ve katılımlarıyla bizleri onurlandıran sayın misafirlerimize mesai arkadaşlarıma ve öğrencilerime teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık da, belediyenin eğitime katkı niteliği taşıyan çalışmalarını ön plana çıkararak; “Öncelikle eğitime katkı sağlayan her çalışmanın destekçisi olduğumuzu belirtmek istiyorum ve Yatağan Kitap Şenliği'nin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yatağan Belediyesi olarak bu gibi etkinliklere elimizden gelen desteği verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde kutladığımız Kütüphaneler Haftası'nda da öğrencilerimiz ile Belediye Kütüphanesi'nde bir araya geldik. Binlerce kitap sayısıyla bir hazine niteliği taşıyan kütüphanemizi ziyaret eden her öğrencimiz kütüphaneye üye olarak bu hazineden faydalanmak istedi ve bu da bizleri mutlu etti. Ayrıca ilçemizde eğitim alanında yapılan her türlü yatırıma da gereken desteği veriyoruz. Önümüzde; METEM, Sağlık Meslek ve Yüksekokul gibi örnekler var. Bunların hepsinde birebir belediyemizin katkısı olduğu gibi emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum. Temennimiz okuma alışkanlığının yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacağına inandığım Yatağan Kitap Şenliği'nin geleneksel hale gelmesi” dedi.

Yaptığı konuşmada, etkinliğin öğrencileri kitaplarla buluşturmak konusunda büyük etkisi olduğunun altını çizen Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ise; “Bu güzel etkinlikte bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Etkinliğin amacı öğrencilerimizi, velilerimizi ve öğretmenlerimizi kitaplarla buluşturmak. Daha çok okuyan bir nesil yetiştirmek istiyoruz” diye konuştu.

Etkiliğin 2. ve 3. gününde Yazar Tarık Behram Akın imza gününde okuyucuları ile buluşacak. 4. gün Bozarmut ve Bozüyük beldelerinde, 5. Turgut ve Bencik beldelerinde kitap şenliği stantları açılacak.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.