Kitabını Güvençer’e imzaladı

Türkiye’nin en genç yazarı Şefika Güney, Canım Dostumla Birlikte adlı kitabını Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’e imzaladı.11 yaşında iken 2012 yılında ‘Melis’ isimli romanı igle Türkiye’nin e’En Genç Yazar’ı...

Kitabını Güvençer’e imzaladı

Türkiye’nin en genç yazarı Şefika Güney, Canım Dostumla Birlikte adlı kitabını Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’e imzaladı.

11 yaşında iken 2012 yılında ‘Melis’ isimli romanı igle Türkiye’nin e’En Genç Yazar’ı ünvanını alan Muğla’nın Menteşe ilçesi Türdü 100. Yıl ortaokulu ikinci sınıf öğrencisi Şefika Güney ikinci kitabı ‘Can Dostumla Birlikte’ öykü kitabını tamamladı.

İkinci kitabını Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’e hediye eden Türkiye’nin en genç yazarı Şefika Güney, kitabında 9 öykü bulunduğunu söyledi. Ünlü yazar Kemalettin Tuğcu’yu kendisine örnek aldığını belirten minik yazar Güney, “İkinci kitabım olan öykü kitabınhda 9 öykü bulunuyor. Havyanları çok seviyorum. Onun için adını ‘Can Dostumla Birlikte’ koydum. Ben köpekleri ve kedileri çok seviyorum. Ama evimiz apartmanda olduğu için besleyemiyorum. Şu anda evimizde sadece muhabbet kuşu var” dedi.

Vali Mustafa Hakan Güvençer genç yazar Şefika Güney, kendisini ziyarete gelen annesi Ayşe Serap Güney ve Türdü 100. Yıl Ortaokulu Müdürü Sunday Özcan’ı teşekkür etti. Vali Güvençer, kitap hakkında genç yazardan bilgi alırken, bu yaşta hem roman, hem de öykü kitabı yazmanın büyük bir başarı olduğunu söyledi.

İkinci kitabını Vali Mustafa Hakan Güvençer’e imzalayarak veren Türkiye’nin en genç yazarı Şefika Güney, anlaştığı yayınevi ile 5 yıllık bir sözleşme yaparak yayınevi tarihinde de bir ilki yaşadı. Şefika Güney, 2011 yılında bir yılda okuduğu 285 kitap ile Türkiye’nin en fazla kitap okuyarak Cumhurbaşkanı Hayrünnisa Gül’den, 2012 yılında ise kendisine ait 285 kitap rekorunu 355’e çıkararak dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından ödüllendirildi. 2013 yılının Mart ayında Türkiye’nin en genç yazarı ünvanı ile Ordu valiliği tarafından Karadeniz Kitap Fuarı’na davet edilen Şefika Güney, fuarda bir günde imzaladığı 350 kitap ile rekor kırdı. 2013 yılının Kasım ayında Mersin’de düzenlenen Konuşan Kitap Şenliğine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül tarafından davet edilen genç yazara ikinci defa plaket verildi. Muğla’nın Menteşe ilçesi Türdü 100. Yıl Ortaokulu 2. Sınıfta okuyan Şefika Güney, aynı zamanda üstün zekalı öğrencilerin devam ettiği Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.