Kırsal Mahalle Çalışması 3 Komisyona Havale Edildi

Menteşe Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Başkanlığında yapılan toplantıda Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan çalışması...

Kırsal Mahalle Çalışması 3 Komisyona Havale Edildi

Menteşe Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Başkanlığında yapılan toplantıda Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan çalışması tespiti görüşülerek, imar komisyonu, plan bütçe komisyonu ve tarım ve hayvancılık komisyonuna havale edildi.

Sinem Karakaya

Menteşe Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş başkanlığında yapıldı.

Meclis toplantısında 16.10.2020 tarihinde 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanuna eklenen ek-3. Madde (Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan çalışması tespiti) görüşüldü.

Tek gündem maddesi olan toplantıda Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan çalışması imar komisyonu, plan bütçe komisyonu ve tarım ve hayvancılık komisyonuna havale edildi. Komisyonlarca konuyla ilgili araştırma yapılarak, yeniden meclis gündemine sunulacak.

İhtisas komisyonlarınca hazırlanan rapor Menteşe Belediye Meclisince onaylandıktan sonra, Büyükşehir Belediye Meclisine sunulacak.

Gündem maddesi görüşülmeden önce yapılan çalışmalar hakkında bilgiler paylaşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Kızıldağ mevkii ve Perşembe pazarında yapılan çalışmaları anlattı. Gümüş, “Bildiğiniz gibi Kızıldağ’ımız geçmişte bizlerin küçüklüğünde hepimizin gittiği, piknik yaptığı, gezdiği mesire alanıdır. O bölgeyi biz tekrar Orman Genel Müdürlüğü’nden 29 yıllığına kiraladık. Şu anda tadilata başladık. Geçmişte içinde bulunan kır kahvesinin şuanda restorasyonu bitmek üzere. Perşembe pazarımız ise, sadece Muğla’nın değil Ege Bölgesinin de en meşhur pazarlarından biridir. Bunun görüntüsüyle ilgili gelir düzeninin olmasından dolayı uzun zamandan beri sıkıntı vardı. Geçen yıl köylü pazarını bitirmiştik. Bu yıl da Perşembe pazarının tadilatına başladık. Çalışmalar devam ediyor” şeklinde konuştu.

Kırsal mahallelerle ilgili daha önce de çalışma yaptıklarını dile getiren Başkan Gümüş, “Kırsal mahallelerle ilgili çalışmalara ilk büyükşehir olduğumuzda 21-25 binlik çalışmalar yapılırken de belli bir çalışma yapmıştık. Çalışmaların başında Başkan Yardımcımız Levent Ünver vardı.  İmar komisyonu, plan bütçe komisyonu ve tarım ve hayvancılık komisyonunu olmak üzere 3 komisyona birden havale etmek istiyoruz” dedi.

Öte yandan Başkan Gümüş, komisyonlara köylere gidecekleri zaman araç tahsis edileceğini ve yeme-içmenin karşılanacağını söyledi.

Daha sonra Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Levent Ünver, çalışmalar hakkında kısaca bilgilendirme yaptı.

Bir sonraki Meclis toplantısı 6 Nisan 2021 tarihinde yapılacak.

Toplantının sonunda meclis üyesi Çiğdem Sandıkçıoğlu Başarır tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla açıklama yapıldı. Başarır, kadın cinayetleri ve kadına şiddette dikkat çekerek, toplumda yer alan kadınların önemine değindi. Başarır ayrıca, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’e kadın çalışanlara olan duyarlılığı için teşekkür etti.

Bu haber toplam 111 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.