Kıran kırana boğa güreşi

Yerkesik’te “29. Yerkesik Boğa Güreşleri” 110 boğanın kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Kamyon kasalarında ve traktör römorklarında arenaya gelen boğalar, mücadele esnasında rakibinden kaçarak seyircilerin üzerine gidince...

Kıran kırana boğa güreşi

Yerkesik’te “29. Yerkesik Boğa Güreşleri” 110 boğanın kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Kamyon kasalarında ve traktör römorklarında arenaya gelen boğalar, mücadele esnasında rakibinden kaçarak seyircilerin üzerine gidince sahiplerine zor anlar yaşattılar.

Muğla'nın Yerkesik beldesinde düzenlenen “29. Yerkesik Boğa Güreşleri”nde Muğla, Aydın ve İzmir'den katılan 110 boğa kıyasıya mücadele etti. Yerkesik Arenası'nda düzenlenen güreşleri izlemeye gelen yaklaşık 5 bin kişi, kamyon kasaları ve traktör römorklarında boğaların kıran kırana mücadelesini izledi.

35 derecelik sıcaklıkta güreşen boğalar, itfaiyenin arenayı sulamasıyla serinlediler. Zaman zaman boğaların mücadeleleri ortalığı tozu dumana katması seyirciler tarafından alkışlandı. Rakibiyle girdiği mücadeleden yenik düşen ve kaçan boğalar ise sahiplerine zor anlar yaşattı. Boğası kazanan bazı boğa sahipleri güreş sahası içinde davul zurna eşliğinde zeybek oynarken bazı boğa sahipleri de boğasına kamyonetler ile güreş sahasında tur attırdı.

29. Yerkesik Boğa Güreşlerinden gelecek olan kazancın beldenin spor faaliyetlerinde kullanılacağını söyleyen Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, “Atalarımızdan miras kalan geleneği, kültür, örf ve adetlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Amacımız güreşler sayesinde vatandaşlarımızı da bir araya getirerek kaynaşmalarını sağlamak. Biz de düzenlediğimiz güreşlerde hep en iyisini yapma çalışıyoruz. Güreşlere katılan vatandaşların coşkusundan bunu anlıyoruz. Bu yıl güreşlerden elde edilen geliri beldemizdeki sportif faaliyetlerde kullanacağız” diye konuştu.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.