Kiralık konut sıkıntısı yaşanıyor

Pek çok sektörde olduğu gibi emlak sektöründe de durgunluk yaşanıyor. Emlakçılar bu durumu bankaların konut kredilerinin yüksek olmasına bağlarken, diğer yandan da, Muğla’nın büyükşehir olduktan sonra konut piyasasındaki...

Kiralık konut sıkıntısı yaşanıyor

Pek çok sektörde olduğu gibi emlak sektöründe de durgunluk yaşanıyor. Emlakçılar bu durumu bankaların konut kredilerinin yüksek olmasına bağlarken, diğer yandan da, Muğla’nın büyükşehir olduktan sonra konut piyasasındaki arzın az, talebin ise fazla olmasından dolayı kiralık konut sıkıntısı yaşandığına da dikkat çektiler.

Muğla piyasasındaki durgunluk her sektörün belini büküyor. Söz konusu durgunluk pek çok sektörü olduğu gibi emlak sektörünü de vurdu.

Konuya ilişkin görüşlerini aldığımız Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ziya Ercan, bu durgunluğun 1 yıldır yaşandığına işaret etti.

Bu durgunluğun sebebini bankaların konut kredilerinin yüksek olmasına bağlayan Ziya Ercan, vatandaşın alım gücündeki eksiklikleri de bir diğer etken olarak sundu. Başkan Ercan, “Vatandaş ev ihtiyacını zaten konut kredisi alarak karşılıyor. Buna ek olarak ta altın bozdurup, arabasını da satıyor. Bundan yaklaşık 10 gün önce konut kredisi 1’in altına düşerek 0.95 seviyelerinde dolaşmaya başladı. Bu da konut piyasası için itici kuvvet oluyor. Önümüzdeki günlerde bu konuda mutlaka bir gelişme olur” dedi.

“MUĞLA’DA ARZ AZ, TALEP ÇOK”

Emlak sektöründeki durgunluk, sadece konut sahip olmanın dışında kiralık konut sayısında da yaşanıyor. Muğla’da konut piyasasında arzın arz, talebin ise çok olduğuna dikkat çeken Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ziya Ercan,  “Vatandaş, Muğla ilinin büyükşehir olmasından sonra kiralık ev bulmakta zorlanmaya başladı. Yeni yapılan binaların çoğu Kötekli Mahallesi’nde öğrencilere yönelik apart şeklindeki konutlar olduğu için ailelere yönelik konutta sıkıntı yaşanıyor. Bu anlamda vatandaşlar kiralık ev bulmakta zorlanıyor” dedi.

“YAZ MEVSİMİ TAYİN DÖNEMİ”

Özellikle yaz döneminin tayin dönemi olduğunu kaydeden Ziya Ercan, “İçinde bulunduğumuz yaz döneminde gerek büyükşehre gerekse üniversiteye tayinle gelenler var. Bu dönemi öğrencilerin de Kötekli’de ev boşaltma dönemi diyebiliriz. Ancak Kötekli’de öğrencilerden boşalan evlerdeki artış, maalesef Menteşe’ye yansımıyor. Çünkü Menteşe’de böyle bir sirkülasyon yok” şeklinde konuştu.

“MÜTEAHHİTLER İŞLERİNİ BIRAKIYOR”

Bu sancılı dönemin bir süre daha devam edebileceğine dikkat çeken Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ziya Ercan, “Kentimizde inşaat yapılacak alan çok az. Müteahhitler arsa yokluğu nedeniyle işlerini bırakıyorlar. Bunun sonucu olarak Muğla Büyükşehir ve Menteşe belediyeleri yeni imar alanları açması gerekiyor” diye konuştu.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.