KILIÇDAROĞLU, DİRENİŞE DESTEK VERDİ

Partisinin düzenlediği açık hava mitingi için Muğla’ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, miting sonrası Yatağan Termik Santrali önündeki özelleştirmeye karşı kurulan Direniş Çadırı’nı ziyaret ederek işçilere...

KILIÇDAROĞLU, DİRENİŞE DESTEK VERDİ

Partisinin düzenlediği açık hava mitingi için Muğla’ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, miting sonrası Yatağan Termik Santrali önündeki özelleştirmeye karşı kurulan Direniş Çadırı’nı ziyaret ederek işçilere destek verdi.

Muğla’ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin düzenlediği miting sonrasında Yatağan Termik Santrali önüne 184 gün önce enerji ve maden işçileri tarafından kurulan direniş çadırını ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, miting dönüşü Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri ile bu santrallere kömür temin eden linyit sahalarının özelleştirilecek olması nedeni ile Yatağan Termik Santrali önüne kurulan direniş çadırını ziyaret etti. Direniş çadırında bir konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Türkiye’nin en temel sorunlarından birisi taşeronlaşma. Taşeronlaşma, işçinin iş güvenliğini bir kişinin iki dudağına teslim ediyor. Yarın sabah işe gelme dediği anda olay bitiyor. Bir de ömür boyu asgari ücrete mahkum ediliyor. Böyle bir sistem olmaz. Bununla mücadele edilmesi lazım. CHP olarak biz bu mücadeleyi yapıyoruz ama istiyoruz ki bu mücadeleyi yaparken Türk-İş de Hak-İş de DİSK de aynı mücadeleyi aynı kararlılıkla yürütsün. Çünkü işçi işçidir."

İşçinin hakkına sahip çıkmak için sendikalar kurulduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sendikalar eğer işçinin hakkına sahip çıkmayacaksa kimin hakkına sahip çıkacak. Özelleştirme konusunda, burada özelleştirme yapacaksanız önce gideceksiniz bir sendikayla konuşacaksınız, izin isteyecekler. Sendikayı ikna edecekler. Burada çalışanları ikna edecekler. Burada çalışanlar ikna olmuyorsa, özelleştirmeyi istemiyorlarsa, biz fabrikamızda çalışmak istiyoruz, biz enerji üreteceğiz, bütün zorlukları aşacağız diyorlarsa hiçbir mesele yok o zaman. Ama maalesef kime satacaklarını önce kararlaştırıyorlar. A, B, C, kimse bunu ben de biliyorum siz de biliyorsunuz. Özellikle özelleştirme uygulamasında, sendika liderlerini çok daha net, çok daha açık kararlı, örneğin Türk-İş’in ve Hak-İş’in genel başkanının çok daha net kararlı bir tavır takınmasını beklerdim."

Anayasa’ya göre herkesin örgütlenme hakkı olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "İşçi örgütlenecek ama siz devlet ve hükümet olarak buna karşı çıkıyoruz. Bu doğru değil ve biz bunu asla ve asla savunmuyoruz. İstediğimiz, batı standartlarında, uluslararası çalışma örgütü standartlarında, bizim işçimiz de aynı haklara sahip olsun. Kıdem tazminatı için bir sürü şey yapmak istediler, orada sendikalar net bir tavır takındıkları için şimdilik durdu. Burada siz uzun zamandır mücadele ediyorsunuz, biz nerede bir emek mücadelesi varsa genel başkan olarak ben geliyorum, milletvekillerimiz geliyor, belediye başkanlarımız geliyor."

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.