Kendini Türk hekimlere emanet etti

İngiliz genç kız, tatil için geldiği Bodrum'da hastalığına şifa buldu. 18 yaşındaki İngiliz vatandaşı Leanne Berksby, Şubat ayından beri yüksek ateş, epileptik atak ve şiddetli ağrı şikayetiyle defalarca İngiltere’de...

Kendini Türk hekimlere emanet etti

İngiliz genç kız, tatil için geldiği Bodrum'da hastalığına şifa buldu. 18 yaşındaki İngiliz vatandaşı Leanne Berksby, Şubat ayından beri yüksek ateş, epileptik atak ve şiddetli ağrı şikayetiyle defalarca İngiltere’de hastanelere başvurdu. Ancak, kendi ülkesinde hastalığına teşhis koyulamayan Berksby, şifayı tatil için geldiği Bodrum'da buldu.

Leanne Berksby, Şubat ayından beri yüksek ateş, epileptik atak ve şiddetli ağrı şikayetiyle defalarca İngiltere’deki hastanelere başvurdu. Ancak teşhis koyulamadığı gibi İngiliz doktorlar annesine, 'hastalığının psikolojik olduğunu ve dikkat çekmek için uyduruyor olabileceğini' söyledi.

Yaz tatilinde annesiyle çıktıkları Cruise tatilindeyken gemi Bodrum İlçesine demirlediği sırada Berksby, enfeksiyona bağlı epileptik atak geçirerek ambulansla Özel Bodrum Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun Bakım ünitesinde tedavi altına alınan genç kıza yapılan tetkikler sonucunda apandisit teşhisi kondu. Bodrum’da özel bir hastanenin Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Hakan Avcı, hastanın vücuttaki enfeksiyonla ortaya çıkan epileptik atak öyküsü olduğunu ve hastaneye de bu şikayetle geldiğini ifade ederek ”Hastanın bilinci yerinde değildi bir enfeksiyon var mı diye araştırdık. Sonuçta apandisit olduğunu gördük ve bekletmeden ameliyata aldık. Ameliyat sonrası ağrıları geçti ve o zamandan beri atak geçirmedi. Hastamızı sağlıklı bir şekilde taburcu ettik” dedi.

Berksby’in annesi de, İngiltere’deki doktorlara kızına inanmadıkları için çok kızgın olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Bunca zamandır İngiltere’de başvurmadığımız hastane kalmadı. Ne kadar şanslıyız ki kızım tesadüfen Türkiye’deyken bir atak geçirdi ve Bodrum’da yapılan doğru teşhis ve tedavi ile tamamen iyileşti. Kızımı sağlığına kavuşturan Türk doktorlara minnettarım”

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.