Kendi sabunlarını kendileri yapacak

Muğla Gıda tarım ve Hayvancılık İl müdürlüğü eğitim çalışmaları kapsamında, atık zeytinyağlarının geri dönüşüme kazandırılması için köylülere atık yağlardan sabun yapmasını öğretiyor. Bu sayede hem çevrenin...

Kendi sabunlarını kendileri yapacak

Muğla Gıda tarım ve Hayvancılık İl müdürlüğü eğitim çalışmaları kapsamında, atık zeytinyağlarının geri dönüşüme kazandırılması için köylülere atık yağlardan sabun yapmasını öğretiyor. Bu sayede hem çevrenin kirlenmesi önleniyor hem köylüler kendi sabununu üreterek ekonomik olarak faydalanıyor hem de eski gelenekler yaşatılıyor.

Yatağan İlçesi Kavak Köyünde yapılan eğitim çalışmasında, Ziraat Mühendisleri Sema Köseoğlu, Nilfer Yapıcıoğlu, Aysun Öztuna ve öğretici usta Fatma Armutçu öncülüğünde köylü vatandaşlara zeytin yağı sabunu yapması öğretildi. Muğla ve Yatağan Gıda tarım ve Hayvancılık müdürlüğü yetkilileri, köylülerin elinde kalan yanık yağ, tortulaşmış yağ gibi atıklar bu sayede ekonomiye kazandırılıyor. . Bu sayede hem çevrenin kirlenmesi önleniyor hem köylüler kendi sabununu üreterek ekonomik olarak faydalanıyor hem de eski gelenekler yaşatılıyor’ dediler. öğretici usta Fatma Armutçu, bu eğitimi alan atık zeytin yağları herkes sabun yapabilir. En dikkat edilecek husus 6 kilo atık yağa 1 kilo kostik katmaktır’ dedi.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.