Kedilerin İskoç Annesi köpeklere de sahip çıktı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan İskoç uyruklu Jean Luise Thirkill 250 kediye bakarken şimdi de 40 sokak köpeğini eğitmek için barınakta çalışmalara başladı.Yaklaşık 20 yıl önce tatil için geldiği Marmaris’te kalarak...

Kedilerin İskoç Annesi köpeklere de sahip çıktı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan İskoç uyruklu Jean Luise Thirkill 250 kediye bakarken şimdi de 40 sokak köpeğini eğitmek için barınakta çalışmalara başladı.

Yaklaşık 20 yıl önce tatil için geldiği Marmaris’te kalarak hayatını kedilere adayan 60 yaşındaki Jean Luise Thirkill, uzun uğraşlar sonucunda oluşturduğu ve Armutalan Belde Belediyesi bünyesinde hizmet veren barınağında sokağa bırakılmış olan hayvanlara annelik yapıyor. Marmaris Datça Yolu’nun Mezar Gediği mevkiinde bulunan barınakta 40 sokak köpeği için eğitim merkezi kurma hazırlığında olan Thirkill, sokak köpeklerini eğittikten sonra yeni sahiplerine teslim edecek.

Thirkill, inşaatın başladığını zemin döşemesinin tamamlandığını kafeslerin gelmesini beklediklerini belirtti. Thirkill; "Hayvanları sahiplenmeye 1993 yılında başladık. Şu an 250 kedimiz, 11 köpek, 1 at ve 1 eşeğimiz var. Yakında köpeklerimiz çoğalacaklar. Marmaris'teki bütün barınaklar dolu durumda. 40 tane sokak köpeği alacağız ve köpekleri burada eğiteceğiz. Yeni sahiplerini de seçeceğiz ve onları da hayvan eğitimi ve bakımı konusunda eğiteceğiz. Hayvanlara sahip çıkılırsa barınaklara da gerek kalmayacaktır. Topladığımız sokak köpeklerini eğiteceğimiz için eğitimli köpekler alacaklardır" dedi.

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.