Keçilerin inadı öldürüyordu

Fethiye ilçesinde sarp kayalıklarda kaybolan keçilerini yakalamaya çalışırken uçuruma yuvarlanan çiftçi, film gibi bir operasyonla kurtarıldı. AKUT, UMKE ve köy halkının da katıldığı 5 saatlik operasyon yangın söndürme...

Keçilerin inadı öldürüyordu

Fethiye ilçesinde sarp kayalıklarda kaybolan keçilerini yakalamaya çalışırken uçuruma yuvarlanan çiftçi, film gibi bir operasyonla kurtarıldı. AKUT, UMKE ve köy halkının da katıldığı 5 saatlik operasyon yangın söndürme helikopterinin devreye girmesiyle noktalandı.

Olay, Fethiye’nin Eşen Beldesi Gölbent köyü Tomalar Mahallesi Köyceğiz Sivridağ mevkisinde meydana geldi. İki gündür kayıp olan keçilerini sabah saatlerinde arayamaya çıkan evli ve 2 çocuk babası Salih Turna (49), keçileri sarp kayalıklarda gördü. Elindeki yem ile kayalıklardaki iki keçisine yaklaşıp yakalamaya çalışan Turna, bir anda ayağı kayınca yaklaşık 25 metrelik uçurumdan dere yatağına düştü. Ağır yaralanan Turna, cep telefonu ile çevredeki bir çobandan yardım istedi. Çobanlar yaralının yanına kadar inip, durumu 112 Acil Servise bildirdi. Sağlık görevlileri ve köylüler, yol olmadığı için yaklaşık 6 kilometre yürüyerek yaralının bulunduğu yere ulaştı. Yaralının bulunduğu yerden çıkartılması ve Fethiye’deki hastaneye yetiştirilmesi için UMKE ve AKUT ile Fethiye’de konuşlu yangın söndürme helikopterinden yardım istendi.

Helikopter için ateş yakıldı

Yaralı Salih Turna’ya sağlık görevlileri olay yerinde ilk müdahaleyi yaparak sedyeye aldı. Bölgenin sarp ve kayalık olması nedeniyle AKUT ve UMKE ekipleri, sedyeyi halat ve köylülerin yardımıyla dere içinden güçlükle çıkardı. Helikopterinin bölgeye bulabilmesi için köylüler ateş yakarak, üzerinden çıkardıkları tişört ve gömlekleri salladı. Helikopter yaralının bulunduğu yere 2 kilometre uzaklıkta boş bir araziye iniş yaptı. AKUT, UMKE ve köylüler, yaralı Salih Turna’yı helikoptere güçlükle taşıdı. Yaralının sıcaktan etkilenmemesi için güzergah boyunca gölgeleme ve su takviyesi yaptı. Helikoptere alınan yaralı, Fethiye Değirmenbaşı Helikopter pistine indirildi. Burada bekleyen ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Salih Turna, tedavi altına alındı.

Hastane yolunda keçilerini sordu

Kendisi için seferber olan tüm görevlilere teşekkür eden yaralı Salih Turna, “Keçiye yemi verip bağlamak isterken bir anda kendimi aşağıda buldum. Keçilerim nerede? Ne olur onları bulun” dedi.

Kurtarma operasyonuna katılan Tuna'nın akrabası Ahmet Ali Turna ise, uçuruma düşen Salih Turna’nın çobanı telefonla arayarak yardım istediğini belirterek, "Bizde yardıma koştuk. Vücudunda kırıklar vardı. Yolu olmayan sarp ve kayalık bölgeden kendisini çıkaramadığımız için AKUT, UMKE ve helikopterden yardım istedik. Yardıma gelen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bu haber toplam 124 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.