Kazan Göleti’ne can suyu

Yatağan Karakuyu Köyü Kazan Deresi üzerinde 1992-1995 yılları arasında sulama amaçlı inşa edilen Kazan Göleti'ne Deştin Çayı'nın akıtılması için derivasyon çalışmasına başlandı.Bozarmut, Bozüyük, Akgedik, Gökpınar,...

Kazan Göleti’ne can suyu

Yatağan Karakuyu Köyü Kazan Deresi üzerinde 1992-1995 yılları arasında sulama amaçlı inşa edilen Kazan Göleti'ne Deştin Çayı'nın akıtılması için derivasyon çalışmasına başlandı.

Bozarmut, Bozüyük, Akgedik, Gökpınar, Bahçeyaka, Yeni Karakuyu ve Alaşar olmak üzere 7 yerleşim biriminde tarımsal alanların sulaması amaçlı kullanılan Kazan Göleti'nde yaz aylarında yaşanan susuzluk sorunu ortadan kalkıyor. Yatağan'a bağlı Karakuyu Köyü'nde 1992-1995 yılları arasında sulama amaçlı inşa edilen, 1995-1996-1997 yıllarında sulama boruları döşenen ve 1998 yılında sulamaya açılan, 3 milyon metreküp kapasiteli ve 487 hektar sulama alanı bulunan Kazan Göleti'ne Deştin Çayı'nın akıtılması için çalışmalara başlanıldı. Merkezi Aydın'da bulunan ve Aydın, Muğla ve Denizli illerini kapsayan DSİ 21. Bölge Müdürlüğü'nde geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan Deştin Çayı'nın Kazan Göleti'ne aktarılması projesi sonucunda ihaleyi alan firma iş başı yaptı. Sözleşme kapsamında 280 günde bitirilmesi öngörülen derivasyon çalışması ile ilgili bilgi veren Kazan Göleti Sulama Birliği Başkanı Asım Demirel, derivasyon çalışması esnasında hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini, halkın zararlarının ve istimlak bedellerinin ödeneceğini belirtti.

Sulama arazisinin büyük olduğu için Kazan Göleti'nin yetersiz kaldığını belirten DSİ yetkilileri, Deştin Çayı'nın gölet için can suyu olduğunu belirttiler.

Bu haber toplam 172 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.