Kaybolmaya yüz tutan mesleklere destek

Türkiye Esnaf ve sanatkarları Konfederasyonu AR-GE  Müdürlüğü,  Esnaf ve Sanatkarların kullandığı AR-GE kredilerinde yeni Bakanlar kurulu kararını  Meslek örgütlerine bildirdi. Buna göre Geleneksel, kültürel,...

Kaybolmaya yüz tutan mesleklere destek

Türkiye Esnaf ve sanatkarları Konfederasyonu AR-GE  Müdürlüğü,  Esnaf ve Sanatkarların kullandığı AR-GE kredilerinde yeni Bakanlar kurulu kararını  Meslek örgütlerine bildirdi. Buna göre Geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında (el dokuma işleri, bakır işlemeciliği, çini ve çömlek yapımı, sedef kakma ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık, keçecilik, lüle ve oltu taşı işçiliği, çarıkçılık, yemenicilik, oyacılık ve bu işlere benzerlik gösterdikleri Maliye Bakanlığınca kabul edilen) faaliyet gösteren ve "Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi” sahibi esnaf ve sanatkarlara bu karar kapsamında 01 Ocak 2015 tarihinden itibaren kullandırılacak krediler için yüzde 100 faiz indirim oranı uygulanacak.

Yatağan Esnaf va sanatkarlar Odası Başkanı  Mustafa Kuzu,  bu konuda yaptığı açıklamada; ‘Kredi Kefalet Kooperatifleri veya Halk Bankası’ndan esnaf ve sanatkara doğrudan kullandırılan kredilere ilişkin faiz indirimi 21 Ocak 2015 tarihli ve 29243 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu karara göre; 2015 yılında kullandırılacak krediler ile önceki yıllarda kullandırılan kredilerden bakiyesi 2015 yılına devreden kredilere esnaf ve sanatkarların meslek kollarına göre faiz indirim oranları uygulanacaktır. Esnaf ve sanatkarlar meslek kollarına göre; imalat ve tamirat ile ilgili meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara kullandırılan krediler için yüzde 50 faiz indirim oranı, hizmet ile ilgili meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara kullandırılan krediler için yüzde 50 faiz indirim oranı uygulanacaktır. Geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında (el dokuma işleri, bakır işlemeciliği, çini ve çömlek yapımı, sedef kakma ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık, keçecilik, lüle ve oltu taşı işçiliği, çarıkçılık, yemenicilik, oyacılık ve bu işlere benzerlik gösterdikleri Maliye Bakanlığınca kabul edilen) faaliyet gösteren ve "Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi” sahibi esnaf ve sanatkarlara bu karar kapsamında 01 Ocak 2015 tarihinden itibaren kullandırılacak krediler için yüzde 100 faiz indirim oranı uygulanacaktır. Bu kredilerden faydalanmak isteyen esnaflar Odamıza gelmeleri halinde kendilerine bilgilendirme yapılıp yardımcı olunacaktır”dedi.

Bu haber toplam 50 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.