Kayalıklarda can pazarı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, denize atlamak için kayalıklara çıkan atlayamayınca geriye de dönemeyip 25 metre yükseklikteki kayalıklarda mahsur kalan şahıs, AKUT ve Jandarmanın birlikte yaptığı operasyonla kurtarıldı.Fethiye...

Kayalıklarda can pazarı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, denize atlamak için kayalıklara çıkan atlayamayınca geriye de dönemeyip 25 metre yükseklikteki kayalıklarda mahsur kalan şahıs, AKUT ve Jandarmanın birlikte yaptığı operasyonla kurtarıldı.

Fethiye Ölüdeniz’de bir otelde çalışan 30 yaşındaki Umut Kömür bir buçuk maaş alacağını tahsil edemeyince stres atmak için Ölüdeniz’de yüzmeye gitti. Sun City Beach Plajı yakınlarında elbiselerini çıkarıp serinlemek için denize atlayan Umut Kömür Ölüdeniz Lagününü tam karşıdan gören kayalıklara çıkmaya karar verdi. Yaklaşık 400 metre yüzerek karşı kıyıda ormanlık alana çıkan Umut Kömür yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki kayalığa çıktı. Sarp kayalıktan 5 metre kadar inip denize atlayabileceği yere inen Umut Kömür atlayamayacağını anlayınca geri dönmeye karar verdi. Ancak dik ve sarp olduğu için geriye tırmanamadı. Bulunduğu yerden denizde kano ile gezen turistlerden yardım istedi. İki turist Kumburnu tabiat parkında bulunan su sporları görevlisi Umut Aras’a durumu bildirdi. Zodyak botla olay yerine giden cankurtaran Umut Aras Jandarma’ya haber verdi. Jandarma AKUT Fethiye biriminden yardım isteyip bot’la kayalıklarda mahsur kalan şahsın yanına giderek şişelerle su attı. AKUT Fethiye birimi Jandarma ile birlikte tekrar plajdan bot’a binerek karşı kıyıya çıktı. Yaklaşık yarım saatte halatla istasyon kuruldu. AKUT üyesi Fatih Işık tam 3 saat boyunca yakıcı güneşin altında kurtarılmayı bekleyen Umut Kömür’ün yanına indi. Önce su vererek serinletirken ardından kendisine kemerle bağlayıp kayalığın 25 metre dibinde bekleyen Zodyak bot’a indirildi. Süratle tekrar Sun City Plajına çıkarılan Umut Kömür’e ATV 112 Acil motorize ekip tarafından müdehale de bulunuldu. Serum bağlanan Umut Kömür 112 Acil Ambulansla tedbir amaçlı olarak Fethiye Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kayalardan atlamak istedi

Umut Kömür “Ölüdeniz’de bir otelde bir buçuk aydır çalışıyorum. Maaşımı alacaktım. Ancak daha sonra verileceğini söylediler. Çok strese girmiştim. Yüzerek stresimi atmak istedim. Saat 14.00’te denize girdim. Yarım saatte karşıya yüzdüm. Kayalıklardan denize atlamak istedim. Gözüm korktu. Geriye çıkmak istedim. Ancak çıkamadım. Turistlerden yardım istedim. Sağ olsun Jandarma ve AKUT’la birlikte sizler geldiniz. Tam 3,5 saattir kurtarılmak için bekledim”dedi. AKUT Sorumlusu Fatih Işıkta “Saat 16.00 sıralarında aldığımız ihbar üzerine olay yerine geldik. 30 metre yüksekliğinde istasyon kurarak 5 metre aşağıdaki şahsa ulaştım. Daha sonra kendime bağlayıp 25 metreden tekneye sağ salim indirdik” dedi.

Ölüdeniz Kumburnu can kurtaranlarından Umut Aras ise, 2 turist kayalıkta bir kişinin mahsur kaldığını kurtarılmayı beklediğini söyledi. Aras, "Tekneye atlayıp önce yanına gittim. Denizden bağırarak durumu öğrendim. Atlayamayacağını geriye de çıkamadığını anlatınca jandarma ve AKUT’tan yardım istedik. Onlarda operasyonla kurtardılar” dedi.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.