Kayacık’tan Küpe uyarısı

Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yusuf Kayacık, Muğlalıların Kurban Bayramında yerli hayvandan yana tercih yapmalarını isterken, kesim sonrası ise küpelerin İl ve İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık müdürlüklerine teslim...

Kayacık’tan Küpe uyarısı

Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yusuf Kayacık, Muğlalıların Kurban Bayramında yerli hayvandan yana tercih yapmalarını isterken, kesim sonrası ise küpelerin İl ve İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık müdürlüklerine teslim edilmesi gerektiğini söyledi.

Muğla veteriner Hekim Odası Başkanı Yusuf Kayacık, Muğla’da vatandaşların daha çok kulak küpeleri TR-48 olan yerli hayvanları tercih etmelerini istedi. Kayacık, kurban edilen hayvanların küpelerinin de İl ve İlçe Tarım müdürlüklerine teslim edilmesini. Aksi takdirde 593 TL cezası bulunduğunu söyledi.

Muğla Veteriner Hekim Odası Başkanı Kayacak yaptığı açıklamada, “Kurban sağlıklı hayvanlar kurban edilir. Aldığınız kurbanların mutlaka kulak küpesi olsun. Pasaport dediğimiz kimlik belgesini satın aldığınız kişiden mutlaka talep edin. Özellikle yerli hayvanları tercih edin. Bunun için kulak numarasında TR 48 numarası vardır. Bu hayvanlar yerli havyandır. Bu mümkün değilse, komşu illerimiz olan 20 TR Denizli ve 09 TR Aydın’dan tercih edin. Nedeni ise mevsim geçişlerinde hayvanların hastalanması çok kolay. Özellikle uzun seyahat yapan hayvanlar, gerek açlık ve susuzluk, gerek stres, gerekse celeplerin ağır davranışları sonrası, hayvan yola çıktığında sağlıklı bile olsa uzun yol nedeniyle hastalıklı olabiliyor. Muğlalılardan özellikle TR 48 küpeli hayvanları tercih etmelerini rica ediyorum. Hayvanı aldıktan sonra mezbahada ve belediyemizin göstereceği kesim alanlarında mutlaka veteriner hekim nezaretinde kesilmesi şart. Geçen yıl bir konuya dikkat çekmiştim. Havyanı satın aldığınıza dair kimlik belgesi ve ardından kesim sonrası il ve ilçe müdürlüklerine kesilen küpeler ile birlikte başvurarak hayvanı kurban ettiğinize dair bildirimde bulunulması gerekir. Aksi takdirde, hem hayvanı satan, hem de kesen 593 TL para cezası ile cezalandırılacak. Burada bir başka konu da hayvanların kayıt altına alınamaması. Hayvanların kayıt altına alınması açısından kulak küpelerinin mutlaka ve mutlaka İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine teslim edilmesi gerekir. Bir başka konu da Sayın başbakan açıkladı. Artık kurban derilerinin Türk Hava Kurumu’na teslim edilmesi şart değil. İsteyen herkes istediği her yere derisini verebilir. Bu konuda da kamuoyunun bilgi sahibi olmasında yarar var” dedi.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.