Kayacık’tan Gürün’e ziyaret

Muğla veteriner Hekimler Odası Başkanı Yusuf Kayacık ve yönetim kurulu üyeleri, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün’ü tebrik eden Veteriner Hekimler...

Kayacık’tan Gürün’e ziyaret

Muğla veteriner Hekimler Odası Başkanı Yusuf Kayacık ve yönetim kurulu üyeleri, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün’ü tebrik eden Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yusuf Kayacık; “Artık seçim bitti. Siz bizim başkanımızsınız. Bizler de bu ilin Sivil Toplum Örgütü olarak Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte çalışarak projeler geliştirmek arzusundayız” dedi.

Muğla’nın ve ülkemizin en büyük sıkıntılarından birisi olan sokak hayvanlarının rehabilitasyonu konusunda Belediye ile birlikte çalışmak istediklerini belirten Veteriner Hekimler Odası Başkanı Kayacık; “Menteşe İlçemizde başarı ile yürütülen çalışmalar, bölgesel olarak İlimizin birkaç İlçesinde de büyük milli park benzeri hayvan barınakları kurularak yaygınlaştırılabilir. Buralarda yapılacak olan kısırlaştırma, aşılama ve kayıt altına alma işlemlerine Oda olarak yaklaşık 320 üyemizle destek vermeye hazırız” dedi.

Başkan Kayacık şu şekilde devam etti: “İlimizde irili ufaklı birçok mezbaha bulunuyor. Sağlıklı üretim için standartlara uygun mezbahaların bölgesel olarak planlanarak açık tutulması diğerlerinin ise halk sağlığı gözetilerek kapatılması gerekiyor. Ayrıca kapatılan beldelerimizde çalışan veteriner hekim arkadaşlarımızın da yeni görevleri belirlenirken mağdur edilmeyeceğine inanıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken Büyükşehir bünyesine geçecek olan veteriner hekimlerin çalışacağı bölgelerin Veteriner İşleri Daire Başkanlığı tarafından planlanacağını ve mümkün olduğunca mağdur edilmeyeceklerini söyledi. Başkan Gürün, “İlimizde bulunan ve standartlara uygun Milas, Menteşe, Marmaris ve Fethiye mezbahalarının açık kalacak ve yapılan araştırmaya göre bu dört işletmenin İlimizin kesim ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede. Sokak hayvanları ile ilgili çalışmalarda da Oda olarak destek vermeniz bizi mutlu ediyor ancak aynı desteği Hayvanları Koruma Kanunu çıkarken de hem Odalardan hem de Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyinden bekliyorum. Kanun taslak çalışmalarına mutlaka müdahale ederek daha uygulanabilir ve Avrupa Standartlarında olmasını sağlamaya çalışmalısınız” dedi.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.