Kavaklıdere’de Er Meydanı şenleniyor

Ege Bölgesi’nin en ünlü yağlı pehlivan güreşlerinin yapıldığı Menteşe Beşpınar Pehlivan Güreşleri 16 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştiriliyor. Güreşler ilk defa ücretsiz olarak düzenlendi.Kavaklıdere ilçesine bağlı...

Kavaklıdere’de Er Meydanı şenleniyor

Ege Bölgesi’nin en ünlü yağlı pehlivan güreşlerinin yapıldığı Menteşe Beşpınar Pehlivan Güreşleri 16 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştiriliyor. Güreşler ilk defa ücretsiz olarak düzenlendi.

Kavaklıdere ilçesine bağlı Menteşe Mahallesi’nde geleneksel olarak düzenlenen ve Ege’nin Kırkpınarı olarak adlandırılan Kavaklıdere Menteşe Beşpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri bu yıl 16 Ağustos 2014 Cumartesi günü yapılacak.

Bu yıl 22’ncisi düzenlenecek olan Menteşe Beşpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri öncesi Kavaklıdere Kaymakamı Doğan Kemelek, Belediye Başkanı Mehmet Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Karataş ve güreş ağası Sami Çoban Muğla valisi Mustafa Hakan Güvençer’e davetiye verdi. El işlemeli bakır tepsi içinde verilen davetiye sonrası Vali Güvençer güreşlere davet edildi.

Güreşlere Fatih Atlı, Hasan Tuna, Osman Aynur, Salih Dorum, İsmail Koç, Yüksel Kalay, Mükerrem Kıyı, Hüseyin İyican ve Hakan Çalışır’ın yanı sıra, yaklaşık 200 yağlı pehlivan güreşçisinin katılacağı açıklandı.

Güreşler ve konser ücretsiz

16 Ağustos’ta yapılacak olan güreşler bu yıl ücretsiz olacak. Menteşe Beşpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri ilk defa vatandaşlar tarafından ücretsiz izlenebilecek. Cuma akşamı Murat Başaran’ın vereceği halk konseri de ücretsiz olacağını açıklayan Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, “Geleneksel ata sporlarından biri olan yağlı güreşlerin bu yıl 22. sini gerçekleştireceğiz. Geçmiş yıllarda Menteşe Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen yağlı pehlivan güreşleri Muğla’nın Büyükşehir statüsüne geçmesinin ardından güreşleri Kavaklıdere Belediyesi olarak bizler gerçekleştireceğiz. Güreşlerde ilkler yaşanacak. İlk defa Kavaklıdere Belediyesi düzenleyecek, ilk defa ücret alınmayacak ve ilk defa da Cumartesi günü yapılacak.

Bu haber toplam 120 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.