Katil zanlısı duruşmayı terk etti !

Fethiye’de, iki kamyoncuyu av tüfeğiyle, bir çobanı yakarak öldürdükleri iddiasıyla tutuklanıp cezaevine konulan zanlıların suç dosyaları birleştirilerek tek dosyaya dönüştürüldü. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki...

Katil zanlısı duruşmayı terk etti !

Fethiye’de, iki kamyoncuyu av tüfeğiyle, bir çobanı yakarak öldürdükleri iddiasıyla tutuklanıp cezaevine konulan zanlıların suç dosyaları birleştirilerek tek dosyaya dönüştürüldü. 

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, tutuklu zanlılardan İsmail Y, duruşma düzenini bozan davranışlar sergiledi. Katil zanlısı İsmail Y, duruşmayı terk etti. Mahkeme heyeti, İsmail Y’nin önümüzdeki duruşmaya alınmaması kararı verdi. Aynı zanlı daha önce bir duruşmada mahkeme heyeti tarafından duruşma salonunda çıkarılmıştı. İki kamyoncuyu av tüfeğiyle bir çobanı yakarak öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan İsmail Y.(31) ile Salim O.(35), üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Duruşmada, iki kamyoncunun öldürülmesi ile ilgili dava ve Ceylan köyünde çobanlık yapan Hüseyin Orpak’ın dava dosyalarının birleştirilmesi karara bağlandı. Bu duruşmada katil zanlılarından tutuklu sanık İsmail Y ile Salim O, birbirlerini suçlayan ifadelerde bulundu. İsmail Y, savunmasını tek tek yazdıracağını ifade edince Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, ‘tabii ki savunmanı yapacaksın ancak sen söyleyecek ben de huzurda yazdıracağım’ dedi. İsmail Y de kendisinin isnat edilen suçlara karışmadığını, o tarihlerde nerede olduğunun tarih tarih belli olduğunu ileri sürerek, “Üç cinayetle suçlanıyorum. Suçsuzum” dedi.

İfadesi sırasında el kol hareketleri yapınca Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı tarafından uyarılan tutuklu sanık İsmail Y, duruşmada ilginç bir iddiada daha bulundu. Geçen günlerde aynı mevkide kamyoneti içerisinde öldürülmüş vaziyetteki Gölhisarlı işadamını, tutuklu sanık Salim O’nun parasız kaldığı için daha önce birlikte iki kamyoncu cinayetini işlediği kişiye işletmiş olabileceğini söyledi.

Tutuklu sanık Salim O da ifadesinde : “Duruşmada İsmail, ifadeleri içerisinde benimle arasının bozuk olduğunu söyledi. Böyle bir şey yoktur. Çünkü yakalanmadan bir gün önce dükkanına gittim. Bana çok korktuğunu söyleyerek, ‘jandarma istihbaratlarının geldiğini, 2-3 ay buralardan uzak duralım’ dedi. Ayrıca, birinci cinayet günü evine gittik. Eşine yemek hazırlattı. Üzerindeki elbiseleri yıkattı. Para sakladığını hissettim. Bu yüzden tartıştık. Tartışmamızı eşi de gördü” dedi.

Bu sırada tutuklu sanık İsmail Y, duruşma salonunu terk etti. Cinayetle ilgili üç dosya birleştirilirken, İsmail Y’nin önümüzdeki duruşmaya alınmaması, GSM şirketlerine yazılan müzakerelerin beklenmesi için duruşma ileri tarihe ertelendi.

Fethiye'nin Kemer beldesi Karabel mevkiinde 12 Ağustos 2011'de meydana geldi. Kamyonuyla yük taşıyan 48 yaşındaki Mustafa Borazan av tüfeğiyle vurularak öldürüldü. 9 Ekim 2011'de Isparta'dan Fethiye'ye kamyonuyla yük getiren 41 yaşındaki Osman Sevinç de aynı mevkide av tüfeğiyle vurularak öldürülmüş halde bulundu. Cinayetler güvenlik güçlerince araştırılırken, 30 Kasım 2011'de iki olayın meydana geldiği bölgeye yakın Sahil Ceylan köyünde çobanlık yapan 56 yaşındaki Hüseyin Orpak'ın yakılmış cesedi bulundu.

Jandarma ekiplerinin araştırması sonunda, kamyon şoförleri Mustafa Borazan ve Osman Sevinç'i av tüfeğiyle, çoban Hüseyin Orpak'ı yakarak öldürdükleri gerekçesiyle adliyeye sevk edilen 8 kişiden Salim O., İsmail Y. ve Mehmet Ç tutuklandı.

Bu haber toplam 126 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.