Karya Akademi büyük ilgi gördü

Bodrum ilçesinde açılan Tasarım vakfı bünyesinde kurulan Karya akademi sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü.Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Tasarım Vakfı Bodrum Merkezi tarafından yürütülen Tasarım...

Karya Akademi büyük ilgi gördü

Bodrum ilçesinde açılan Tasarım vakfı bünyesinde kurulan Karya akademi sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü.

Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Tasarım Vakfı Bodrum Merkezi tarafından yürütülen Tasarım İşliği projesinin keçe, kilim, takı, cam, seramik, mimarlık çalışmaları sergisi, Muğla Valisi Amir Çicek’in katılımı ile açılışı yapıldı.

Bodrum'un Yalıkavak Mahallesi'nde, Karya Akademi Atölyeleri'nde keçe, cam ve seramik sergisi açılan atölyelere vatandaşların ilgisi büyü oldu. Açılışta Bodrum Belediyesi ile GEKA, Koleksiyon,çok sayıda sponsorun destekleriyle yedi dönüm arazi üzerinde kurulan tasarım köyü büyük beğeni topladı.

Tasarım köyünün açılışına Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı D.r Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, Tasarım Vakfı Başkanı Faruk Malhan, Ak Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp ile sanat severlerin katıldığı açılış yoğun ilgi gördü.

Tasarım Vakfı'nın kurucusu Faruk Malhan yaptıkları tasarımlar ile ilgili bilgiler vererek "Bu çalışmalar Türkiye'nin değişik noktalarında üretime aşınmaya çalışılıyor.Rize'den gelen kardeşlerimiz var. Bu ustamızın bulunduğu Rize bölgesinde bin 500 tezgah var. Bu bir ekonomik sektör oluşturabiliyor. Ev tezgahlarında ve kilimlerde çalışma yöntemi ise burada bir desen üretiliyor, çıkan desenler Türkiye'de muhtelif yerlere gönderiliyor. Bu desenler işlenip dokunduktan sonra da internet ve mağazalar üzerinden satışa sunuluyor."dedi.

Açılış kurdelesini kesmeden önce kısa bir konuşma yapan Muğla Valisi Amir Çicek ise “Benim ikinci gelişim ve burası çok önemli bir yer. Biz millet olarak güçlüyüz ve zekiyiz. Sanatçılarımız, gençlerimiz düşüncelerini ürün haline getirdiği taktirde, başka ülkelerdeki o çok güzel dediğimiz ürünleri alma değil bizim ürünlerimizi onlara satarız. Böylece bu güzel tasarımlarımızı ihraç ederiz" dedi.Vakıfta gençlere istihdam alanı da sağlandığına dikkati çeken Çiçek, şöyle konuştu: "Atölyede çalışan bir sanatçımız bir keçenin ne hale geldiğini bize gösterdi. Ben kendi kendime dedim ki 'Buradan çok güzel ürünler elde edilir ve buradan elde edilen ürünlerimizi artık bir başka yerlerde aramayız ve başkaları bizde arar'. Çok memnun oldum. Bölgeye yerel yönetimler ile GEKA yetkilileri de katkıda bulundu. Ortak bir akılla bu yer hayata geçti. Bodrum'dan atılan bu adımTürkiye'mizin diğer yerlerine de yayılmasını isteriz. Çünkü bizim insanlarımız geçmişten beri elde ettiği ürünü kullanmaya ve üretmeye ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 113 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.