KARGI KOYU İÇİN DAVA AÇTILAR

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Muğla İl Koordinasyon Kurulu, Datça Kargı Koyu’nun Cumhurbaşkanı kararıyla Özelleştirme İdaresi’ne devredilmesine tepki göstererek, yürütmesinin durdurulması ve yapılaşmanın...

KARGI KOYU İÇİN DAVA AÇTILAR

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Muğla İl Koordinasyon Kurulu, Datça Kargı Koyu’nun Cumhurbaşkanı kararıyla Özelleştirme İdaresi’ne devredilmesine tepki göstererek, yürütmesinin durdurulması ve yapılaşmanın iptali için dava açtı.

Sinem Karakaya

6 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Muğla’nın Datça ilçesinde bulunan Kargı Koyu yakınlarındaki hazine arazisinin bir bölümüne “Otel alanı, günübirlik tesis alanı, park alanı, otopark” yapılması yönünde karar yayımlanmıştı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Muğla İl Koordinasyon Kurulu Temsilcisi Mimar Görkem Acar, Av. Didem Alaca, diğer oda başkanları ve temsilcileri ile birlikte yürütmesinin durdurulması ve Kargı Koyu’nda yapılaşmanın iptali için dava açıldı.

Av. Didem Alaca, “TMMOB, Muğla İl Koordinasyon Kurulu Temsilcisi Mimar Görkem Acar, diğer oda başkanları ve temsilcileri ile birlikte Datça’da 213 parsel bir adada yani halk arasında Kargı Koyu olarak bilinen alanda Özelleştirme İdaresi bir imar değişikliği yapıyor ve bunun özü aslında koyun bir kısmını yapılaşmaya açıyor. Şuanda sit alanı olan inşaat dışı olan yerin bir miktar yapılaşma açacak hale getiriliyor. Bu durumda Cumhurbaşkanının onayından geçiyor. Onaylanıyor ve yürürlükte. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’de bunun yürütmesinin durdurulması ve yapılaşmanın iptali için dava açtı” şeklinde konuştu.

“YÜRÜTMENİN DURDURULMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

Yanlışın karşısında durarak yürütmenin durdurulması için çalışacaklarını dile getiren Muğla İl Koordinasyon Kurulu Temsilcisi Mimar Görkem Acar, “TMMOB olarak arazilerimizin özelleştirilmesi ve hükümet yandaşlarına peşkeş çekilmek üzere niteliklerinin değiştirilmesi konusunda teknik yanlışlıklar yapıldığını görüyoruz. Bunu avukatımız ile birlikte teknik bir dille dile getirerek bir dava haline dönüştürdük. Bu yanlışın karşısında durup yürütmenin durdurulmasını sağlayacağız” dedi.

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.