Kardeşler peş peşe by-pass oldu

Muğla'da iki kardeşin bir hafta arayla bypass ameliyatına alınması doktorları bile şaşırttı.Milas'ta emekli olduktan sonra serbest çalışan Kuyucu kardeşler, bir hafta içerisinde Muğla Özel Yücelen Hastanesinde by-pass oldular.Ameliyatı...

Kardeşler peş peşe by-pass oldu

Muğla'da iki kardeşin bir hafta arayla bypass ameliyatına alınması doktorları bile şaşırttı.

Milas'ta emekli olduktan sonra serbest çalışan Kuyucu kardeşler, bir hafta içerisinde Muğla Özel Yücelen Hastanesinde by-pass oldular.

Ameliyatı gerçekleştiren Özel Yücelen Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Hakan Filizoğlu yaptığı açıklamada; “ Ameliyattan 10 gün önce büyük kardeş Mehmet Kuyucu (57 ) kalp krizi nedeniyle hastanemiz kardiyoloji bölüm doktoru Şahin Aydın tarafından anjioya alındıktan sonra bypass olması için polikliniğimize devredildi, bypass ameliyatından sonra küçük kardeş Özkan Kuyucu da ( 60 ) ağabeyine bakarken eforla gelen göğüs ağrısı şikayetiyle kardiyoloji uzmanı Dr. Şahin Aydın'a başvurdu. Benzer şikayetler nedeniyle anjioya alınan Özkan Kuyucu'ya da yapılan anjioda by-pass kararı çıktı. Ameliyat kararını verdikten sonra Özkan Beyi'de bir hafta sonra bypass ameliyatına aldık. Meslek hayatımda benim için oldukça önemli bir tecrübe oldu ” dedi.

Kuyucu kardeşlerin hastalıklarının genetik olabileceğine dikkat çeken Op.Dr. Hakan Filizoğlu; “ Genel anlamda ailevi yatkınlığın önemini vurgulamamız gerekiyor. Bu iki kardeşte büyük ihtimal genetik bir geçiş olabilir ya da bazı genetik hastalıklar kalp hastalığına yol açabilir, hipertansiyon, diyabet, yüksek kolestrol, genetik yatkınlık , stres ve hareketsiz yaşam biçimi kroner arter hastalıklarının en önemli risk faktörleridir” diyerek açıklamasını tamamladı.

Ağabey Mehmet Kuyucu; “ Kardeşim benim sayemde en azından kriz öncesinde ameliyat oldu. Şimdi oldukça iyiyim, doktorlarım, ekibim , güleryüzlü hemşirelerim ve bakıcılarım sayesinde sağlığıma kavuştum bundan sonra daha sağlıklı bir yaşam için çaba harcayacağım ” derken kardeşi Özkan Kuycu da;“ Bende bir şey yok derken küçük bir göğüs ağrısıyla kalbimin durumunun çok iyi olmadığını öğrendim.3 damarım tıkalı çıktı. Doktorlarım ve ağabeyimin sayesinde sağlığıma kavuştum ” diye konuştu.

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.