Kardeş renkdaşlar karşılaşıyor

Hafta sonu Muğla Atatürk Stadından oynanacak olan maçta kardeş ve renkdaş takımlar Muğlaspor ve Bodrumspor karşı karşıya gelecek. Karşılaşma öncesi her iki kulübün başkanları bir araya gelerek taraftarlara sağduyu çağrısında...

Kardeş renkdaşlar karşılaşıyor

Hafta sonu Muğla Atatürk Stadından oynanacak olan maçta kardeş ve renkdaş takımlar Muğlaspor ve Bodrumspor karşı karşıya gelecek. Karşılaşma öncesi her iki kulübün başkanları bir araya gelerek taraftarlara sağduyu çağrısında bulundu.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 7. Grup’da lig lideri Bodrum Belediyesi Bodrumspor ile lig üçüncüsü Muğlaspor arasında oynanacak karşılaşma öncesi iki kulübün başkanları taraftarlarda çağrıda bulunarak aynı ili iki takımının başarısına gölge düşürülmemesi gerektiğini açıkladılar.

Muğlaspor Kulüp Başkanı Rüştü Gürsoy, sezon öncesi kendilerini ziyaret eden Bodrumspor yönetimi ile atılan kardeşlik temellerinin spor karşılaşması nedeniyle bozulmaması gerektiğini ifade etti. Gürsoşy, “Bodrum ve Muğla bir bütündür. Muğla’yı Bodrum’dan, Bodrum’u da Muğla’dan ayrı düşünmek yanlıştır. Sahada iyi olanın alkışlanmasını istiyoruz. Bu konuda taraftarlarımızdan sağduyulu hareket etmelerini ve taşkınlığa meydan vermemelerini istiyorum. Amigolarımız ile görüşme yaptık. Uşak taraftarları ile nasıl yan yana maç izledi isek, Bodrumspor taraftarları ile yan yana maç izleyebilmeliyiz. Futbol maçı uğruna ilişkilerimizin zedelenmesini istemiyoruz” dedi.

Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulüp Başkanı Rıza Karakaya, sosyal medya üzerinden gençlerin karşılıklı rencide edici paylaşımlarını tasvip etmediklerini belirterek, “Onlar adına ben Muğlalı hemşehrilerimizden özür diliyorum. Şu an iki kulübün birbirleri ile olan müsabakalara seyirci götürmeme kararı alınması valilik ve emniyetin gündemindedir. Bence Bodrum ve Muğla seyircileri bu cezayı hak etmemektedir. Ben bu maçta sağduyulu, medeni Bodrumspor ve Muğlaspor taraftarlarının takımlarını centilmence destekleyeceğinden eminim. Hiç kimsenin gücü Bodrum ve Muğla’nın dostluğunu bozmaya yetmeyecektir. Bu maçta en ufak taşkınlık yapanın karşısında da, bizlerin olacağının bilinmesini isteriz. Bizler Muğlaspor yönetimiyle dostluğu bulunan kişileriz. Hepimizin sakin olup sadece maçı düşünmemiz ve Bodrum’a yakışan şekilde takımımızı küfürsüz şekilde desteklememiz gerekmektedir. Benim temennim iki takımın tribünlere kol kola gelerek, Türkiye’ye fair-play dersi vermesi ve bundan sonrada hep aynı güzel tabloların hem Bodrum’da hem Muğla’da tekrarlanmasıdır. Türkiye’nin en medeni illerinden birisi olan Muğla’nın iki güzide kulübüne de yakışan budur” dedi.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.