Karantina sona eriyor

Milas ilçesinde 56 köyde görülen Mavi Dil hastalığı nedeni ile 23 Ağustos"ta yürütülen tedavi çalışmaları sonrası tedbir amaçlı uygulanan karantina uygulaması bugün sona eriyor.Milas İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık...

Karantina sona eriyor

Milas ilçesinde 56 köyde görülen Mavi Dil hastalığı nedeni ile 23 Ağustos"ta yürütülen tedavi çalışmaları sonrası tedbir amaçlı uygulanan karantina uygulaması bugün sona eriyor.

Milas İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eşref Arslan tarafından yapılan açıklamada, 23 Ağustos’ta görülen hastalık üzerine sıkı denetim ve düzenli kontrollerin uygulanmasının ardından tedavinin 20 Eylül’de tamamlandığını iyileşme sürecinin ardından tedbir amaçlı karantina uyguladıklarını bu uygulamanın da bugün sona ereceğini söyledi.

Arslan yaptığı açıklamada, bölgede hastalık kalmadığının vurgusunu yaparak sadece mevzuat gereği süreyi beklediklerini ifade etti.

Milas İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Eşref Arslan, “Hastalık nedeniyle 56 köyde uyguladığımız karantina tedbir amaçlı olarak sürenin dolması için bekleniyordu. Bu mevzuat gereği yaptığımız bir uygulama. Bölgede 23 Ağustos’ta beliren hastalığı yaptığımız aşılamalar ve tedavi sonucu giderdik. Denetimlerimiz devam etmekte. Milas’ta şuan hastalık ve sıkıntı yok” dedi.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.