Karacadağ’dan, MUSKİ’ye cevap

Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mete Karacadağ,  tepkilere yol açan yüksek su tarifeleriyle ilgili MUSKİ’den vatandaşlara yapılan açıklamalar üzerine değerlendirmelerde bulundu. Su fiyatlarıyla ilgili net rakamlar...

Karacadağ’dan, MUSKİ’ye cevap

Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mete Karacadağ,  tepkilere yol açan yüksek su tarifeleriyle ilgili MUSKİ’den vatandaşlara yapılan açıklamalar üzerine değerlendirmelerde bulundu. Su fiyatlarıyla ilgili net rakamlar aktaran Başkan Yardımcısı Karacadağ, Fethiye Belediyesi’nde atık su ve KDV dahil, sadece ÇTV hariç suyun meskenlere 1 TL 40 kuruştan verildiğini, şuan ise bu rakamın 4 TL 36 kuruş olduğuna dikkat çekerek, “Vatandaşlara gelen fatura belli. Rakamlar ortada” dedi ve son olarak “Kamuda liyakat ve eğitim şart” ifadelerini kullandı.

“Seçilmişe seçilmiş cevap verir, atanmış değil”

Başkan Yardımcısı Mete Karacadağ, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın yüksek faturalarla ilgili su çıkışının ardından, MUSKİ Genel Müdürü’nün cevap verdiğine dikkat çekerek, “Başkanımız Behçet Saatcı’ya cevap veren Genel Müdürün açıklamaları bizi de cevap vermek zorunda bıraktı. Öncelikle belirtmek isteriz ki, Başkanımıza cevap bir seçilmişten gelmeliydi. Biz bürokratlar halkın oyuyla değil, atamayla gelmiş devlet memurlarıyız. İster ünvanımız müdür, ister genel müdür vekili, ister başkan yardımcısı olsun” diye konuştu.

“260 bin TL araç kiralaması su fiyatını yükseltmez”

Karacadağ konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Sayın Genel Müdür su zammını açıklarken, bazı örnekler vermişti, 2011 yılında Fethiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bütçesinden satın aldığımız kombine temizleme aracının su faturasına nasıl yansıdığını anlatmıştır. Sayın Müdür, 260 bin TL’lik bir araç kiralama yaptığını belirtmiş ve bunun su maliyetini yükselttiğine değinmiştir. 260 bin TL maliyeti abonelere yansıtılarak hesaplarsak, MUSKİ 6. bölgede 70 bin abone var. 260 bin TL’yi 70 bin aboneye böldüğümüzde 3 TL 71 kuruş çıkıyor. Kullanıldığı ayda 29 ay olarak bakarsak, bugün itibariyle kiralama bedelinin abone başına düşen aylık miktarı sadece 13 kuruştur.

“Faturalar geldiğinde çok daha fazla bedeller görülüyor”

Sayın MUSKİ Genel Müdürü’nün 40 milyon TL’lik kredimizden bahsederek, bu rakamın büyüklüğüne dikkat çekmiştir. Bizim bu krediden borcumuz toplam 13 milyon 397 bin euro’ydu. MUSKİ’ye ise 11 milyon 441 bin Euro devrettik. Bunun geri ödemesi 2031 yılına kadar devam edecek. MUSKİ’ye devrettiğimiz 11 milyon 441 bin Euro’yu zaten Fethiye’de 70 bin aboneye böldüğümüzde abone başına düşen rakam 163.45 euro’dur. Biz bu krediyi 210 ay kullandığımıza göre abone başına düşen net rakam 0,78 euro’dur. Bu da 2 TL 57 kuruşa tekamül ediyor. Ama Fethiyelilere şuan su faturası geldiğinde, faturalarında bunlardan çok daha fazla bedeller görmektedirler.

“Hesap ve rakamlar ortada”

Vatandaşlarımıza çok somut bilgiler vermek istiyoruz. 2014 yılında Fethiye Belediyesi’nin meskenlere vermiş olduğu su fiyatı net bir şekilde 1 TL 40 kuruştur. Şuan MUSKİ’de 4 TL 36 kuruş. İşyerlerinde ise bu rakam 1 TL 80 kuruştan, 7 TL 78 kuruşa, şantiyelerde 1 TL 70 kuruştan 7 TL 56 kuruşa, resmi kurumlarda ise 1 TL’den 6 TL 92 kuruşa çıkmıştır. Bu rakamlara bakınca her şey sanırım ortadadır.”

“Liyakat ve eğitim şart”

MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen’in canlı yayınında su zamlarıyla ilgili yaptığı demeçte , “Yaz sezonunda havalar sıcak. Misafirlerimiz geliyor. Duşlar v.s. kullanım çok artıyor. Tükettikleri m³ anlamında bir artış olabilir” ifadelerine dikkat çeken Karacadağ, “Aman Fethiyeliler yazın misafirlerinize ve duşunuza dikkat edin. Başka da bir şey söylemek istemiyorum. Zaten su fiyatlarıyla ilgili herkes çok farklı şeyler konuşmaya başladı. Ülkemizin gündemindeki konulardan biri de, kamuda liyakat ve eğitimin ne kadar gerekli olduğudur. Bu yüzden liyakat ve eğitim şart” dedi.

Bu haber toplam 193 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.