Karabay 3 rekor peşinde

30 Ağustos Zafer Bayramını deniz altında kutluyan ünlü dalgıç Cem Karabay 3 haftada 3 rekor kırmayı hedefliyor.Tüplü dalış ekipmanlarıyla 2009'da 135 saat 2 dakika 19 saniye su altında kalarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren...

Karabay 3 rekor peşinde

30 Ağustos Zafer Bayramını deniz altında kutluyan ünlü dalgıç Cem Karabay 3 haftada 3 rekor kırmayı hedefliyor.

Tüplü dalış ekipmanlarıyla 2009'da 135 saat 2 dakika 19 saniye su altında kalarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Cem Karabay, yeni rekorlar için planlama yapıyor.

Cem Karabay 3 hafta da önce Göl’de 6 gün , ardından Deniz’in altında 48 saat ve en soğuk deniz de su altında 24 saat yaşayarak yine yeni Dünya rekoru kırıp, Guinness Rekorlar Kitabı'na bir kez daha bu şekilde girmeyi hedefleyen Cem Karabay, denizin altında 48 saat yaşama denemesini Fethiye’de Akvaryum koyda gerçekleştirmeyi düşünüyor. Dıvers Delight Dalış okulu ile Akvaryum koyuna giden Cem Karabay zafer haftası nedeni ile deniz altında Türk Bayrağı açtı. 2 yıl önce batırılan akvaryum koydaki sahil güvenlik teknesine dalış yapan Cem Karabay Beylikdüzü Su Altısporları Dünya rekortmenleri kulübü üyeleri ile birlikte zafer bayramını Türk Bayrağı açarak deniz altında kutladılar. Kainatta suyun altında en uzun süre yaşayan kişi olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Cem Karabay, sudan korkulmayacağını deniz altında yeryüzündeki gibi yaşanabileceğini ispatladığını bu kez yeni bir rekor için 3 hafta da 3 ayrı nokta da rekor denemesinde bulunacağını bildirdi. Sponsorlar ile görüşmelerin devam ettiğini Eylül ayı sonuna doğru köyceğiz gölünde suyun altında 6 gün, Fethiye’de Akvaryum koyunda deniz dibinde 48 saat, üçüncü haftada ise Norveç’e geçerek en soğuk denizde suyun altında 24 saat yaşayacağını böylece yine üç hafta da üç rekorla Guinness Rekorlar Kitabı'na gireceğini belirtti.

İlk rekor denemesi sırasında sponsorlar dayanışmasına rağmen 60 bin TL borçla kapattığını hala bu borçları ödemekte olduğunu söyleyen rekortmen Dalgıç, “Benim meziyetim suyun altında karadaki gibi yaşamak” dedi.

Bu haber toplam 108 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.