Kanyon’da can pazarı

Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu'nda ayağı kırılan sporcu, yaklaşık 10 saat sonra askeri helikopterle kurtarıldı.Kanyon ve Doğa Sporları Araştırma Derneği (KAD) üyesi 12 sporcu perşembe günü Arsa köyüne gelerek 12...

Kanyon’da can pazarı

Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu'nda ayağı kırılan sporcu, yaklaşık 10 saat sonra askeri helikopterle kurtarıldı.

Kanyon ve Doğa Sporları Araştırma Derneği (KAD) üyesi 12 sporcu perşembe günü Arsa köyüne gelerek 12 kilometrelik Saklıkent Kanyonu'na yürüyüşe çıktı. 480 metrelik yamaçtan halatlar yardımıyla kanyona giren 12 sporcu, 2 gün boyunca kanyonun farklı noktalarında kamp kurup yürüyüş yaptılar. Kanyon içinden çıkışa geçtikleri sırada Ozan Durmaz'ın ayağı taşa sıkışarak kırıldı. Arkadaşlarının yardımıyla güvenli bir noktaya götürülen Durmaz'a ilk müdahaleyi arkadaşları olay yerinde yaptı.

Ekip, AKUT Fethiye ekibinden, havadan ulaşmak için ise Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nden yardım istedi. Kanyona gelen orman yangını söndürme helikopteri Ozan Durmaz ve 8 arkadaşının bulunduğu yeri tespit etmek için keşif uçuşu yaptı. Havanın kararmasıyla birlikte Durmaz'ın bulunduğu yeri tespit edemeyen yangın söndürme helikopter geri döndü.

Durmaz ve arkadaşlarının bulunduğu koordinata alan ekipler, gece görüşe sahip askeri helikopterle irtibata geçerek koordinatları verdi. Helikopterle Fethiye Devlet Hastanesi'ndeki helikopter pistine getirilen Durmaz, tedavi altına alınırken hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Bu haber toplam 52 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.