Kampanyaya yoğun ilgi

Marmaris’de düzenlenen Kan Bağışı Kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken 60 ünite kan bağışı yanında 42 kişi de organ bağışında bulundu.Muğla'nın Marmaris ilçesinde Marmaris Lions Kulübü önderliğinde Marmaris...

Kampanyaya yoğun ilgi

Marmaris’de düzenlenen Kan Bağışı Kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken 60 ünite kan bağışı yanında 42 kişi de organ bağışında bulundu.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Marmaris Lions Kulübü önderliğinde Marmaris Kızılay Şube Başkanlığı ve Marmaris İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından kan ve organ bağışı kampanyası düzenlendi. Kampanya sonrası 60 ünite kan alınırken 42 kişi de organ bağışında bulundu.

Atatürk Meydanı'nda başlayan kampanyaya ,Marmaris Lions Kulübü Başkanı Kayhan Budak,Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral, Kızılay Marmaris Şubesi Başkanı Nafiz Kamadan, İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Töreyenler, Devlet Hastanesi Organ Nakli Sorumlusu Selim Mavili, Marmaris Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız , Marmaris Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Marmaris Lions Kulübü Başkanı Kayhan Budak ‘Ülkemizde eksikliğini gördüğümüz ve kamuoyunun ilgisinin ve bilgisinin de az olduğu düşündüğümüz,tek kaynağı da insan olan “Kan ve Organ Bağışı” konusunda, 2011 yılında “bir can için el ele,gönül gönüle” diyerek karar verdik ve yola çıktık. Geçen sene 50 ünite kan toplanabilmişti. Organ bağışın da ise Marmaris Devlet Hastanesinin 2010 yılında aldığı organ bağışı 18 kişi iken ,2011 yılında Bizim kampanyamızda ise 67 adet organ bağışı alınmıştır. Bu etkinlik sayesinde 3 yılda toplanabilecek bağış alınmıştır .Geçen sene Amacımız ,çıktığımız bu yolda, bir kişiyi bile bu kampanyaya katabilirsek, bizim için başarıdır düşüncesiydi. Bu yıl hedefimiz daha çok insana ulaşmak, daha çok can kurtarmak Bu kampanya ile biraz olsun kamuoyunun ilgisini çekip, yurttaşlarımızın kan ve organ bağışında bulunmalarını sağlayabilirsek Marmaris Lions Kulübü olarak topluma olan sorumluluğumuzu yerine getirme mutluluğu ve onurunu yaşayacağız" dedi.

Konuşmaların ardından kan ve organ bağışı yapmak isteyen vatandaşlar gerekli formları doldurup bağışta bulundu. Kızılay yetkilisi Fethi Halepliler, kampanyanın çok başarılı olduğunu belirterek; "89 kişinin müracatı oldu,60 ünite kan alındı ve 29 kişinin kan vermeye müsait olmadıklarını belirlendi" dedi.

Bu haber toplam 111 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.