Kalorifer Ateşçilerine seminer

Muğla’daki kalorifer ateşleyicilerine yönelik düzenlenen seminerde kalorifer yakma ve sorumluluklarını içeren bilgiler verildi.Muğla Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Muğla’daki kalorifer ateşleyicilerine,...

Kalorifer Ateşçilerine seminer

Muğla’daki kalorifer ateşleyicilerine yönelik düzenlenen seminerde kalorifer yakma ve sorumluluklarını içeren bilgiler verildi.

Muğla Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Muğla’daki kalorifer ateşleyicilerine, ateşleyicilerin yükümlülükleri, apartman yöneticilerinin ve Belediyenin görevleri hakkında seminer verildi.

Muğla Belediyesi Konaklatı Kültür Merkezi salonunda düzenlenen toplantıya Muğla Belediyesi adına Çevre Mühendisi Erdem Şener katılırken, Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinden Bünyamin Ertuğrul kalorifer ateşleyicilerine yakma teknikleri hakkında bilgi verdi. Muğla Belediyesi Çevre Mühendisi Erdem Şener, her yıl gerçekleştirilen toplantıların bu yıl da bilgilerin tazelenmesi adına yapıldığını belirterek, Belediyelerin denetim görevi ve kaloriferlerin yakma saatlerini kontrol etme yetkisinin bulunduğunu söyledi.

Toplantıda, kalorifer ateşleyicilerinin dikkat etmesi gereken konuların başında, kazanların her gün temizlenmesi, kömürün yakma teknikleri, kazan borularının haftada en az bir defa temizlenmesi, bacaların yılda en az iki defa temizlenmesi, işyerleri ateşleyici belgesi bulunmayan kaloriferci çalıştıranların cezai müeyyide ile cezalandırılacakları açıklandı. Toplantıda hava kirliliği yönünden kurulması ve işletilmesi izne tabi olmayan tesislerin işletilmesi sırasında yönetmelikle belirlenen standartlara aykırı emisyona neden olanlara 9 bin 420 TL, bu suçun konutlarla ilgili işlenmesi durumunda da cezanın toplu veya ferdi ısıtılan konutlarda her bağımsız bölüm için 468 TL para cezasının uygulanacağı açıklandı.

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.