Kalite artacak

Marmaris’te inşaat yasağının kalkmasının ardından yeni turizm tesisi inşaatları ve tadilatları başladı. İlçede yeni yapılacak otellerle birlikte nitelikli yatak sayısında artış olacağı belirtildi.Marmaris’te turizm sezonun...

Kalite artacak

Marmaris’te inşaat yasağının kalkmasının ardından yeni turizm tesisi inşaatları ve tadilatları başladı. İlçede yeni yapılacak otellerle birlikte nitelikli yatak sayısında artış olacağı belirtildi.

Marmaris’te turizm sezonun sona ermesiyle birlikte turistlik tesislerde tadilatlar başlarken yeni turizm sezonunda hizmete girecek nitelikli turistlik tesis inşaatları da faaliyetlerine hız kazandırdı. Siteler Bölgesi’nde TMSF’nin Green Turizm şirketine sattığı arazide başlayan 650 yatak kapasiteli nitelikli otelin 2014 turizm sezonuna yetiştirilmesi hedefleniyor. Diğer yandan Pamucak Orman kampında Orka grubunun başlattığı 1136 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otel inşaatı da devam ediyor. Önümüzdeki turizm sezonunda hizmet vermesi beklenen tesisin en büyük özelliği eşsiz doğası.Otel İnşaatı’nda çam ağaçlarının ve alanın doğal dokusunun bozulmaması için proje değişikliğine gidildiği kaydedildi. otelin proje müdürü Kudret Sarı, proje hakkında verdiği bilgide, “Otel inşaatında diğer tesislerden farklı bir proje uygulanıyor.İnşaat Ormanlık alan ve doğal yapı üzerinde sürdürülüyor. Orman işletme Müdürlüğü’nden 1800 çam ağacı numaralandırılarak tarafımıza teslim edildi. Otel inşaatının temeli için kesilen ağaçlar içinde 6 katı kadar ağaç dikmeyi taahhüt ettik. Proje bakanlığın verdiği onayla yürütülüyor. Otel önümüzdeki sezona hizmete açıldığında ,Marmaris’in nitelikli en iyi otellerinden biri olarak turizme hizmet vermeye başlayacak” dedi.

Sarıbey: Tesisler müşteri sıkıntısı çekmiyor

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Müdürü Cahit Sarıbey, yaptığı açıklamada , “İlçemizde turizm sezonunun sona erip inşaat yasağının kalkmasından sonra turistlik tesislerde kendilerini yenilemek ve niteliklerinin arttırtmak için inşaat çalışmalarına başladı. Şu ana kadar 3 turistlik tesis kendini yenilirken İçmeler beldesi ve siteler bölgesinde 3 yeni nitelikli otel önümüzdeki sezonda hizmete açılacak. Bu yeni hizmete girecek nitelikli tesisler ,Marmaris turizmine artı bir kalite katacak. Marmaris’teki turizmciler arasında, ‘turist sayısında artış var ancak getirisi az ‘şeklinde bir düşünce var , Ancak her tesis kendine bu yakınmalardan bir pay çıkarıp, yenilenme ve niteliğini artırma yönünde bir çalışma yaparsa bu tür düşüncelerde ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. Sarıbey, turizmde hizmet ve konaklama kalitesini geliştiren işletmelerin sezonda müşteri sıkıntısı yaşamadığına dikkat çekti.

Marmaris’te 3 yıldızlı 32 otel, 4 yıldızlı 24 otel ve 5 yıldızlı 15 otel bulunuyor. Toplamda 71 yıldızlı otel, 11 bin 167 oda ve 23 bin 352 yatak sayısı bulunuyor. Diğer beldelerde ise 3 yıldızlı 9 otel, , 4 yıldızlı 10 otel, 5 yıldızlı ise 2 otel yer alıyor. Beldelerdeki 21 yıldızlı otelde toplam 7 bin 61 yatak sayısı bulunuyor. İlçe genelindeki konaklama tesislerinde toplam yatak sayısı ise 30 bin’i geçmiş durumda.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.