Kalenin surları Sanat Müziği ile çınladı

Bodrum Belediyesi Türk Musikisi Derneği Klasik Türk Müziği Korosu tarafından Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde Muhayyer Faslı ve merhum Bestekar Cevdet Çağla Eserleri Konseri düzenlendi.Bodrum Belediyesinin destekleriyle düzenlenen...

Kalenin surları Sanat Müziği ile çınladı

Bodrum Belediyesi Türk Musikisi Derneği Klasik Türk Müziği Korosu tarafından Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde Muhayyer Faslı ve merhum Bestekar Cevdet Çağla Eserleri Konseri düzenlendi.

Bodrum Belediyesinin destekleriyle düzenlenen Muhayyer Faslı ve merhum Bestekar Cevdet Çağla Eserleri Konseri, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde gerçekleşti. Bodrum Belediyesi Türk Musikisi Derneği Klasik Türk Müziği Korosu'nun sahne aldığı ve Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Öğretim Görevlisi Halil İbrahim Yüksel’in yönettiği konsere, Bodrum Belediye Meclis Üyesi Mehmet Melengeç ve tiyatro camiasından birçok sanatçı ve yönetmen; Fethiye, Turgutlu, Ege Üniversitesi Korosu katıldı.

1993 yılında kurulan ve bu yıl 49’uncu konserini hazırlayan Bodrum Belediyesi Türk Musikisi Derneği Klasik Türk Müziği Korosu’nun seslendirdikleri besteleri, Bodrum halkı ve tatilini Bodrum'da geçiren misafirler büyük bir beğeniyle dinledi. Halkın yoğun ilgisinin olduğu konser, halka açık olarak gerçekleşti.

Konserde zaman zaman keman üstadı merhum Bestekar Cevdet Çağla’nın kemanından ezgiler dinletildi. İki bölümden oluşan konserin birinci yarısında Muhayyer Faslı ve Cevdet Çağla eserleri, ikinci yarısında ise sadece Cevdet Çağla eserleri seslendirilerek merhum, saygıyla anıldı.

Konser sonunda Bodrum Belediye Meclis Üyesi Mehmet Melengeç, programı hazırlayan ve yöneten Halil İbrahim Yüksel’e ve Bodrum Belediyesi Türk Musikisi Derneği Başkanı Türkan Demiröz’e teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.