Kalabalığa şerit önlemi

Muğla’nın Menteşe ilçesi Perşembe Pazarı girişindeki, vatandaşların yoğun olarak oturdukları alanlara,  kalabalık oluşturmaması amacıyla polis barikatları konarak şerit çekildi. Saat 10.00 ile 13.00 arası dışarı...

Kalabalığa şerit önlemi

Muğla’nın Menteşe ilçesi Perşembe Pazarı girişindeki, vatandaşların yoğun olarak oturdukları alanlara,  kalabalık oluşturmaması amacıyla polis barikatları konarak şerit çekildi. Saat 10.00 ile 13.00 arası dışarı çıkabilen 65 yaş ve üstü vatandaşların ise bazıları kurallara uyarken, bazı vatandaşların uymadığı görüldü.

Muğla’da ve ülke genelinde vaka sayılarının yeniden artış göstermesiyle birlikte yeni alınan tedbirler kapsamında, Menteşe’nin meşhur Perşembe Pazarı girişindeki vatandaşların yoğun olarak oturdukları alanlara polis barikatları konarak şerit çekildi. Saat 10.00 ile 13.00 arası dışarı çıkabilen 65 yaş ve üstü vatandaşların ise bazıları kurallara uyarken, bazı vatandaşların uymadığı görüldü.

Şeritlerden dolayı banklara oturamayan bazı vatandaşlar havuz kenarına otururken bazı vatandaşlar ise ayakta bekledi.

“ATI ALAN ÜSKÜDAR’I GEÇTİ”

Oturma alanlarının kısıtlanmasına tepki gösteren Eray Gencer, “Burayı bu şekilde şeritle çevirmeleri hiç hoş olmamış. Ben burada akşama kadar oturacak değilim. 5 dakika dinlenmek için oturayım dedim. Tedbir almakta çok geç kaldılar. Atı alan Üsküdar’ı geçti. Zamanında alacaklardı. Ben 65 yaş mağduruyum. Eve gidip kapanacağım. Bir tarafta gençlere bir şey yok. 65 yaşa sınırlama var. Eğer yasaksa her kesimi kapsamalı. Kural varsa herkese olmalı. 7’den 70’e uymak zorundayız. Bu tedbirler yeterli değil, böyle şerit çekmekle virüs önlemi alınmaz” dedi.

“ÇOK RİSKLİ BİR ALANDI”

Tedbirlerden memnun olduğunu söyleyen Nevzat Kunancı ise, “Çok güzel oldu. Çünkü daha önce burası insanlarla doluyordu. Çok riskli bir alandı. Şimdi kalabalık olmuyor iyi oldu. Halk için oldukça yararlı oldu bence. Çünkü burada oturduğumuz zaman herkes bir şeyler yiyor içiyor. Hastalık yayılması kolaylaşıyor. Mesafe kuralları hiçe sayılıyor. Bu uygulamayı onaylıyorum. Bazen insan dikkat etmiyor maskesini çıkarıyor. Tedbiri bozmuş oluyor. Bir anlık dikkatsizlik. Herkes kurallara uyarsa hiçbir şey olmaz” şeklinde konuştu.

“BU YETERLİ BİR ÖNLEM DEĞİL”

Banklara şerit çekilmesinin yeterli bir önlem olmadığını söyleyen bir başka vatandaş Hüseyin Şimşek ise, “Yaşlı için genç için oturmasınlar diye şerit çekilmiş. İnsan kendisi önlem almadığı müddetçe yetkili ne kadar önlem alırsa alsın halkın dinlediği yok. Biz devamlı buradayız görüyoruz. Şöyle ki oturacak olan gene oturacak. Bu yeterli bir önlem değil. Polis geziyor bekçi geziyor. Ama kimse önemsemiyor. İlla herkesin başına birini mi dikmek lazım. Tedbir almakta geç kaldılar. İnsanlarımız kendisi duyarlı olmayınca yetkililer ne kadar tedbir alırsa alsın işe yaramıyor. Hala vatandaşlar sokakta sigara içiyorlar. Yasaklara uyan yok” dedi.

Öte yandan Perşembe Pazarı’nda denetimlerde bulunan polis ve bekçi ekipleri, vatandaşlara uyarılarda bulunurken, çoğu vatandaşın kurallara uyduklarını belirtti.

(HABER MERKEZİ)

Bu haber toplam 133 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.