KAGİK Stratejik Planını Belirledi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren Muğla Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi (KAGİK), gerçekleştirdikleri Nisan ayı...

KAGİK Stratejik Planını Belirledi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren Muğla Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi (KAGİK), gerçekleştirdikleri Nisan ayı olağan toplantısında stratejik hedefini belirledi.

İki yıl süreyle göreve gelen 4’üncü dönem KAGİK üyeleri gerçekleştirdikleri bir toplantı ile çalışmalarına yön verdi. Başkan Aslı Karataş ekibi ile hazırladıkları projeleri icra komitesi üyelerine anlatarak komitenin oylamasına sundu. Projelerin, üyelerden oy birliği ile destek almasının ardından 4’üncü dönem KAGİK Stratejik planını hayata geçirmiş oldu. Muğla KAGİK önümüzdeki iki yıllık süreçte yapmayı planladıkları çalışmalar ve projeler için start vermiş oldu.

Kadınların Talepleri Ekonomik Şurada Yer Aldı

Toplantının ardından, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla 21 Nisan Salı günü TOBB’da gerçekleştirilen 8’inci Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası’na katılan Muğla KAGİK Başkan Yardımcısı Gülay Hız, şurada görüşülen konular hususunda KAGİK üyelerini bilgilendirdi. Şuranın TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Evrim Aras’ın konuşmasıyla başladığını kaydeden Hız, Aras’ın Türkiye’deki kadın girişimcilerin hedefleri, talepleri ve olası beklentileri ve sorunları ile ilgili 5 başlık altında bir sunum yaptığını aktardı. Hız: “Beş başlık altında toplanan taleplerden birincisi kamu alımlarında kadın girişimcilere avantaj sağlanması, herhangi bir kadının yaptığı iş ile ilgili devlet desteğinin biraz daha arttırılması. İkincisi kadınların finansmana erişiminin kolaylaştırılması. Gerek özel sektör gerekse kamu sektörü arasında koordineli olarak finansmana ulaşımın kolaylaştırılması, teşviklerin arttırılması. Üçüncüsü kadın girişimciler için destek kredilerinde ikinci şans düzenlemelerinin yapılması. Dördüncüsü kadınların iş yaşamına katılımını arttırmak için ekonomik ve sosyal içerikli strateji oluşturulması. Devlet nezdinde kadın girişimciliğinin geliştirilmesi ile ilgili stratejinin tamamını koordine edecek tek ve bütüncül bir yapı oluşturulması son maddesiydi. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu talepleri dikkatle dinleyerek olumlu karşıladılar.” ifadelerine yer verdi.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.