Kadın döner ustası ilgi odağı

Milas’ta bir restoranda döner ustalığı yaparak ev geçimine destek olan Zeynep Topan, ilgi odağı oldu.Garson olarak başladığı iş hayatını şimdi döner ustası olarak devam ettiren Zeynep Topan, gösterdiği azimli ve titiz çalışmayla...

Kadın döner ustası ilgi odağı

Milas’ta bir restoranda döner ustalığı yaparak ev geçimine destek olan Zeynep Topan, ilgi odağı oldu.

Garson olarak başladığı iş hayatını şimdi döner ustası olarak devam ettiren Zeynep Topan, gösterdiği azimli ve titiz çalışmayla Milaslıların ilgi odağı oldu. Evli ve bir çocuk annesi 33 yaşındaki Topan, Bodrum’un Mumcular beldesinden 5 yıl önce Milas’a yerleşti. Asıl mesleği garsonluk olan Topan, Milas’ta çeşitli işlerde çalışarak aile geçimine katkı sağladı. Kadıağa Caddesi’ndeki bir işletmede döner ustalığı yapan Topan, genellikle erkek mesleği olarak kabul edilmesi nedeniyle ilgi odağı oldu.

Çalıştığı iş yerinin döner ustasına özenerek bu işe başladığını belirten Topan, “25 yaşında iş hayatına başladım. Yaklaşık 3 yıldır bu işin içindeyim ve 4 aydır döner kesiyorum. Bu işi çok iyi yaptığımı söylüyorlar. Sadece döner ağır olduğu için takma işini gerçekleştiremiyorum. Onu arkadaşlarım yapıyor. İşim gerçekten çok zor. Zaman zaman elimi kestiğim ya da yaktığım oluyor. Ellerim bu yüzden yara içinde kaldı.”dedi.

İşini çok sevdiğini ve çevredeki insanlardan da çok güzel tepkiler aldığını belirten Topan, “Özellikle kadınların ilgisi çok büyük. Kendilerine güç verdiğimi söylüyorlar. Bu da benim için gurur verici gerçekten. Hem sevdiğim işi yapıyorum hem de evime katkıda bulunuyorum. Bu iş sayesinde geçim sıkıntısı da çekmiyoruz.”şeklinde konuştu.

Topan ustası ve işletmecilerin kendisine tam anlamıyla güvendiğini ve döner satışını kendisine rahatlıkla bırakabildiğini söyledi.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.