Kadın avukatlardan şiddete kınama

Muğla Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından yapılan yazılı bir açıklama ile Mersin’de Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu üyesi kadın avukata kürsüde konuşma yaptığı sırada sergilenen fiziki müdahale kınandı.Yapılan...

Kadın avukatlardan şiddete kınama

Muğla Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından yapılan yazılı bir açıklama ile Mersin’de Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu üyesi kadın avukata kürsüde konuşma yaptığı sırada sergilenen fiziki müdahale kınandı.

Yapılan açıklamada şöyle denildi: “Baskıya, şiddete, eşitsizliğe, hukuksuzluğa hayır!” diye haykırdığımız 8 Mart Dünya Kadınlar gününde Mersin Baro Başkanı’nın bir kadın meslektaşına alenen şiddet uygulamasını kınıyoruz.

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi'nin Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği basın açıklamasında, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi üyesinin konuşma yaptığı sırada kürsüden itilerek müdahale edilmesi, Baroların demokratik mesleki örgüt yapısına gölge düşürmektedir. Avukatlık Kanunu'na göre Baroların görevleri arasında hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak olduğunu ve üstlendiği toplumsal sorumluluğa, meslek etiğine uygun olması gerektiğini Mersin Baro Başkanı’na hatırlatıyoruz.

Biz Muğla Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleri olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde üyesi olduğumuz Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) üyesi meslektaşımızın şiddet uygulanarak susturulmasını kabul etmiyoruz ve biz kadınların sadece 8 Mart’ta değil her zaman toplumun her alanında dışlanmasına, susturulmasına, baskı ve şiddet görmesine karşı çıkıyoruz.”

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.